Sfaturi pentru îngrijirea pielii după o cură de slăbire

ingrijirea pielii dupa slabit
Îngrijirea pielii după slăbit

Chiar dacă persoanele care slăbesc un număr mare de kilograme au o mulțime de beneficii, intervin și câteva inconveniente. Unul dintre acestea este pielea, care începe să se lase după ce pierdem considerabil din greutate.

De aceea, este foarte important să avem grijă la nevoile corpului nostru, fie că vorbim de interior sau de exterior. În cadrul unui interviu, medicul Iulia Panțuru a explicat cum trebuie să ne îngrijim pielea atunci când corpul nostru a suferit o transformare drastică.

Ce se întâmplă cu pielea după ce slăbim

tratament piele lasata
Ce să faci după ce ai slăbit un număr mare de kilograme[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum pot scăpa femeile de vicii?

Atunci când ținem o dietă iar corpul nostru trece prin modificări semnificative, pielea suferă schimbări. În special atunci când slăbirea se face foarte rapid, stratul de piele începe să se lase, oferind un aspect neplăcut.

„Principala problemă a pielii în momentul în care pierdem foarte multe kilograme este excesul de piele care rămâne după ce am slăbit. Sunt persoane care au slăbit 20-30 de kilograme, cu foarte multă piele în exces și care se așteaptă ca după proceduri, pielea să se retragă.

Excesul de piele este favorizat de anumiți factori. Dacă slăbim până în 10 kg, pielea se poate retracta ușor, însă dacă slăbim mai mult, șansele să avem un exces important de piele sunt foarte mari. Timpul în care slăbim este foarte important, slăbirea bruscă va duce la laxitate cutanată, pentru că pielea nu are timp să se retracte pe noul trup format.”, a povestit specialistul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Trucuri pentru o piele fermă

pielea dupa slabit 20 kg
Cum să ai grijă de corpul tău după ce ai slăbit considerabil[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Obiceiuri care îți macină oasele. Ce remedii există

Chiar dacă am ajuns la kilogramele dorite, este posibil ca aspectul pielii să nu ne încânte. De aceea, este important să avem grijă de acest aspect atât în timpul procesului de slăbire, cât și în perioada de după.

Doctorul a explicat că sportul joacă un rol foarte important în acest caz.

„Să încercăm să slăbim într-un ritm mai lent. Să ne propunem un termen mai lung, un an sau doi pentru un anumit număr de kg. Dacă ținem cure de slăbire foarte drastice, nu pierdem doar grăsime, ci și masă musculară. Este important să facem sport, în special kinetoterapie. Dacă vorbim de o persoană supraponderală, este foarte posibil ca musculatura abdominală să fie slabă, paravertebrală la fel și dacă merge într-o sală de fitness obișnuită riscă să facă hernie sau alte rupturi și probleme.”

, a declarat medicul.

Cât de eficiente sunt procedurile speciale

piele lasata dupa slabire
Pielea lăsată după slăbire[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Datorită tehnologiei, există pe piață o mulțime de proceduri și aparate care să ne ajute să ne simțim mai bine. Cu toate acestea, este esențial de știut că nu este recomandat să apelăm la astfel de metode imediat după ce am slăbit. De asemenea, vârsta joacă un rol important în aspectul pielii, deoarece în perioada menopauzei, producerea de colagen este mai lentă, deci aspectul pielii nu mai este atât de ferm.

Începem cu proceduri de stimulare a colagenului, radiofrecvență fracționată, dacă sunt și vergeturi sau bipolară și multipolară, ultrasunete, infraroșii, drenaj limfatic. Toate acestea ne pot ajuta să stimulăm pielea să producă colagen și să se retragă frumos în timpul procesului, nu după ce s-a finalizat tot procesul.Dacă este un exces mare de piele, chiar dacă avem cu 30-40 de kg mai puțin, nu ne simțim bine, pentru că forma corpului nu este cea dorită .”, a declarat specialistul.

Îngrijirea pielii după sarcină

În timpul sarcinii, deoarece femeia acumulează mai multe kilograme, pielea se întinde și este supusă unui proces de transformare. Cu toate acestea, pielea poate reveni la aspectul normal, dacă femeia se îngrijește de acest aspect.

„ Este important să aibă răbdare cu corpul lor, să facă mișcarea potrivită acestei perioade postnaștere și să apeleze la proceduri, dacă simt nevoia. Înainte să intervenim chirurgical, întotdeauna este important să așteptăm cel puțin 6 luni – 1 an, să dăm timp pielii să își revină.”, a explicat Iulia Panțuru.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Detoxifierea totală. Sfaturi esențiale pentru a elimina toxinele din corp și a recâștiga echilibrul intern

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies