Sfaturi utile despre cum poți vedea Perseidele în 2022

perseidele 2022
Perseidele 2022

Perseidele din anul 2022 se află printre experiențele care vor fi greu de uitat. Însă știați care sunt aspectele de luat în seamă pentru a vă bucura cât mai bine?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre sfaturile de care ar trebui să ții cont, atunci când vine vorba despre urmărirea Perseidelor din acest an.

 

Sfaturi utile despre cum poți vedea Perseidele în 2022

Doar în luna august a acestui an, va fi prezent maximul curentului de meteori Perseide, o ploaie prolifică de meteoriți care uimește întreaga lume.

În fiecare an are loc acest eveniment uimitor, de care te poți bucura în doar câteva ore. Stelele căzătoare pe care le poți vedea, va reprezenta o experiență cu adevărat deosebită. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont, dacă îți dorești să vezi Perseidele din acest an.

Află din timp zilele de maxim ale Perseidelor

Primul lucru de care ar trebui să ții cont, pentru a te bucura de această experiență unică, a maximului Perseidelor, este să afli mai exact, care este momentul în care cele mai multe stele căzătoare

vor fi mai vizibile. Poți afla această informație, chiar pe site-ul oficial al Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.

Începând din data de 17 iulie 2022, până pe data de 26 august 2022, Perseidele își vor desfășura activitatea, însă în acest an, maximul curentului de meteori se va atinge în noaptea de 12-13 august, mai exact după ora 12:00 (“la ora 04 TLR”).

Prin urmare, vor exista chiar trei zile în care vă veți putea bucura de frumoasa experiență a stelelor căzătoare de pe cer.

De asemenea, de reținut este și faptul că în noaptea de 11-12 august are loc panta ascendentă a curentului, ceea ce înseamnă că maximul se va atinge în noaptea următoare, urmând ca în noaptea de 13-14 august să aibă loc panta descendentă.

Bineînțeles că în toate aceste nopți există posibilitatea de a observa cât mai multe stele căzătoare, chiar după miezul nopții. Aspectul diferit care are loc în acest an, ține de faptul că luna se află în faza de Lună Plină, ceea ce înseamnă că este totodată și mult mai strălucitoare, dar și mai vizibilă pe întreaga

durată a nopții. Acest aspect va face ca numărul de stele căzătoare care se pot vedea, să fie mult mai mic.

Prin urmare, cel mai bine este să verifici din timp prognoza meteo și să îți alegi o noapte sau două în care să te bucuri de frumoasa priveliște a stelelor căzătoare. Astfel, în cazul în care se va anunța vreme mai puțin bună, vei știi din timp cum să te pregătești.

la ce ora se pot vedea mai bine perseidele
Perseidele 2022[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 5 AUGUST 2022: Calendar ortodox. "Când am luat scândura, am văzut că părintele Ioan dormea, cu trupul neatins de stricăciune, așa cum l-am pus"

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Alege un loc potrivit pentru a vedea ploaia de stele 

Un alt aspect important de care ar trebui să te asiguri, înainte de a participa la un astfel de eveniment, ține de alegerea unui loc potrivit, astfel încât să poți avea la dispoziție, cât mai puțină lumină ambientală. Astfel, vei putea vedea mult mai bine și mai multe stele căzătoare.

Se recomandă să apelezi la varianta în care să mergi cam între 35 și 60 de km.,

departe de oraș. Te poți ajuta chiar de sursele online, pentru a găsi un loc cât mai potrivit, dar și care să se afle în apropierea orașului tău. Se recomandă de asemenea să eviți pe cât de mult posibil zonele de pădure sau cele cu pâlcuri de pomi, pentru că nu îți oferă atât de multă vizibilitate.

Prin urmare, un loc care să se afle cât mai departe de întinderile de apă este numai bun. De asemenea, poți apela și la prietenii care au o mașină, pentru a trăi această experiență alături de ei și călătorind împreună. În plus, te poți interesa și cu privire la zonele din orașul tău care dețin o vizibilitate mai bună, pentru a vedea Perseidele.

cat dureaza perioada perseidelor
Perseidele 2022[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Care sunt alimentele de care Kate Middleton și Regina Marii Britanii se feresc. Iată ce stil de viață au cele două

Ia cu tine lucrurile esențiale

Un alt aspect de care ar trebui să ții seamă, este faptul că ar trebui să îți iei cu tine doar lucrurile esențiale și să nu te încarci cu cele de care nu te vei folosi. Astfel, cel mai bine este să iei în considerare orice și să te gândești din timp la ceea ce vei avea nevoie pentru a te bucura de Perseide. Ți-am pregătit o mică listă care s-ar putea să te ajute în această experiență:

apă  – consumul de lichide este întotdeauna recomandat, mai ales în astfel de experiențe în care te afli departe de casă. Astfel, e bine să ai cu tine apă, pentru a rămâne hidratat pe timp de noapte, atunci când privești stelele căzătoare.

snacks-uri  – ți-ar prinde bine să ai la tine câteva gustări, în cazul în care îți dorești să ronțăi ceva pe timp de noapte. Orice crezi că îți va prinde bine să ai la dispoziție!

-   scaune –  deși de obicei nu porți cu tine un scaun, se pare că această ocazie este una numai bun în care vei face abstracție de la această “regulă”. Nu îți va prinde deloc rău un scaun, ca după câteva ore de privit Perseidele, să iei o mică pauză, chiar pe propriul scaun. Se recomandă să apelezi la cele cu spatele rabatabil, atât pentru confort, cât și pentru a continua experiența!

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

spray anti-insecte sau spray pentru tratarea înțepăturilor  – ținând cont că această activitate frumoasă are loc în aer liber, se recomandă să nu îți lipsească un spray împotriva insectelor.

ce sunt perseidele
Perseidele 2022[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: „Există destul de multe riscuri”. Lavinia Petrea nu mai vrea să rămână însărcinată! Ce discuții a purtat cu medicul

Nu uita de haine mai groase

Chiar dacă este anotimpul cel mai cald din an, pe timp de noapte și ținând cont că vei petrece câteva ore în afara unui spațiu cald, este nevoie să ai și anumite articole vestimentare, puțin mai groase. În cazul copiilor, poți alege o căciulă, o salopetă mai groasă, o geacă, pantaloni groși și lungi sau încălțăminte care să nu fie decupată în vreun fel. Bineînțeles că și în cazul adulților se pot aduce geci sau hanorace mai groase.

În cazul în care ești o persoană pasionată de fotografie sau astronomie, atunci ar trebui să te bucuri de această experiență într-un mod inedit. Prin urmare, nu uita să iei cu tine și un trepied, împreună cu un aparat foto sau telescopul, pentru a vedea și altfel Perseidele. 

Acestea au fost recomandările noastre pentru a te putea bucuri cât mai bine de Perseide

cand au loc perseidele in acest an
Perseidele 2022[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Salariile medicilor s-au majorat! Care este grila de salarizare pentru fiecare categorie în parte



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Fenomen astronomic rar! Ce trebuie să faci la noapte! E magic

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies