Sorin Cîmpeanu, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: "Îmi place să cred că..."

sorin cîmpeanu declaratii covid 19
Sorin Cîmpeanu vorbește despre valul trei al pandemiei de COVID-19 în România

Sorin Cîmpeanu susține că școlile vor rămâne în continuare deschise, chiar dacă specialiștii vorbesc despre noile tulpini ale COVID-19 în România.

Sorin Cîmpeanu spune că școlile din România vor rămâne deschise, chiar dacă se vorbește despre valul trei al pandemiei de COVID-19.

Sorin Cîmpeanu vorbește despre valul trei al pandemiei de COVID-19

Sorin Cîmpeanu vorbește despre valul trei al pandemiei de COVID-19 și susține că școlile se vor închise ultimele în cazul în care restricțiile se vor înăspri din nou.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Studenții nu vor mai beneficia de călătorii gratuite?

"Îmi place să cred că vom respecta un principiu simplu:  școlile se închid ultimele și școlile se deschid primele.

sorin cîmpeanu despre covid 19
Sorin Cîmpeanu a vorbit despre rata de infectare în România[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Deci ne-am exprimat speranța, încă suntem cu rata de infectare în școli  mult sub rata de infectare a populației generale și avem desigur și această măsură a introducerii focarelor în rata de infectare după care vor lucra școlile.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre programa examenelor naționale: "Astăzi va fi publicat..."

Şcolile vor intra în scenariu în funcție de o rată de infectare care să includă și focalele. Am luat acum aproape două săptămâni această decizie la nivelul Guvernului urmând să fie aplicat în două săptămâni. Această includere a focarelor va crea dificultăți mai mici în localitățile mari, pentru că dacă este vorba de introducerea unui focar a unui cămin de bătrâni, sau unui spital într-o localitate mică din mediul rural sigur că va avea o incidență foarte mare și este

posibil, din păcate, pentru acea localitate să o ducă direct în scenariul de carantină, adică peste șase la mie rata de infectare. Nu același lucru se va întâmpla și cu localitățile mari.

Deci influența nu va fi nici pe departe atât de mare prin introducerea focarelor în rata de infectare după care vor funcționa școlile", a declarat Sorin Cîmpeanu.

sorin cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu spune că școlile se vor închide ultimele în cazul în care va exista valul trei al pandemiei de COVID-19[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

"În ultimele 24 de ore în școli s-au raportat doar 45 de cazuri de infectare în rândul elevilor și 12 cazuri de infectare rândul personalului angajat din învățământ.

Comparăm cu media zilelor trecute când aveam peste 100 de elevi infectați zilnic. Scăderea de astăzi la 45 sper să nu fie întâmplătoare și să se mențină acest trend", a mai spus Cîmpeanu.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

COVID-19 Italia: Se prelungește lockdown-ul

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies