Sos olandez, rețeta lui Mihai Dragomir. “Mie îmi place să mănânc acest sos cu somon.”

Sos olandez, rețeta lui Mihai Dragomir. “Mie îmi place să mănânc acest sos cu somon.”
Sos olandez, rețeta lui Mihai Dragomir. “Mie îmi place să mănânc acest sos cu somon.”

Tânărul a dezvăluit care sunt ingredientele pentru un sos olandez perfect în diferite combinații.

Mihai Dragomir reușește de fiecare dată să surprindă pe toți cei din jurul său cu preparate inedite. Dacă vorbim de mic dejun, deserturi, prânzuri, sosuri sau gustări, tânărul reușește de fiecare dată să pună la un loc cele mai utile sfaturi din bucătărie pentru a veni în ajutorul iubitorilor gastronomiei. Totul pare din ce în ce mai ușor atunci când explică toți pașii necesari pentru ca rețeta să fie gata și care sunt ingredientele adăugate în fiecare preparat.

De această dată, chef Mihai Dragomir a pregătit un sos olandez.

Sos olandez, rețeta lui Mihai Dragomir[Sursa foto: freepik]

Ingrediente:

  • 200 g unt (un pachet)
  • 4 gălbenușuri
  • 50 ml oțet
  • 50 ml vin

Cum pregătește chef Mihai Dragomir sosul olandez

Citește și: Secretul lui chef Mihai Dragomir pentru o maioneză perfectă. “Vă voi arăta cum să pregătiți o maioneză ca la Paris.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Cum pregătește Mihai Dragomir cremele pentru choux craquelin. “Folosim crema și la decor.”

Pentru sosul olandez nu aveți nevoie decât de patru ingrediente, însă cantitățile sunt extrem de importante ca totul să vă iasă ca la carte. Începeți prin a pune untul la clarifiat, astfel că veți face acest lucru punându-l într-o oală la topit, apoi puneți patru gălbenușuri pe bain- marie, peste care adăugați 50 ml de oțet, 50 ml de vin, apoi amestecați totul până când gălbenușurile devin albe.

Incorporați treptat și untul, amestecați, iar dacă acesta începe să se întărească, îl veți lua de pe foc. Acesta este sosul preferat pe care Mihai Dragomir îl consumă cu somon, însă poate fi introdus în numeroase mâncăruri.  “Vă voi arăta cum să faceți un sos olandez în doar câteva minute. Vom începe prin a pune untul la clarifiat. Ce înseamnă clarifiat, înseamnă să scoatem lactoza și cazeina din unt.
Apoi punem patru gălbenușuri pe bain-marie, peste care adăugăm 50 ml de oțet, 50 ml de vin și amestecăm până când galbenusurile devin ușor albe. După ce gălbenușul este gătit, adăugăm treptat untul, iar dacă sosul se întărește prea tare, îl vom lua de pe bain-marie. La sfârșit adaug puțină zeamă de lămâie, iar acesta este sosul olandez. Mie îmi place să mănânc acest sos cu somon.”,
a
spus Mihai Dragomir.

 

@mihaidragomir381 how to- sos holandez Astăzi vă arăt cum fac eu sosul holandez 🥰 #chef #chefmihaidragomir #chefs #cheflife #sauce #food ♬ sunet original- Mihai Dragomir



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum pregătește Mihai Dragomir cremele pentru choux craquelin. “Folosim crema și la decor.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies