Cu ajutorul ginecologului și a unei rutine elaborate de un specialist, poți face sport chiar și în timpul sarcinii.
Majoritatea medicilor susțin mișcarea în timpul sarcinii deoarece sportul ajută atât mama, cât și bebelușul. Astfel, poți reduce riscul aparițiilor complicațiilor în timpul nașterii, poți avea un travaliu mai ușor, iar mișcarea ajută chiar și la scăderea tensiunii arteriale sau la recuperarea de după naștere.
Citeste si: Cum arată regina Instagramului, Cristina Ich, la doar o lună după naștere?
Conform unui renumit trainer, specializat în viitoare mămici, "Exerciţiile fizice făcute în timpul sarcinii reduc riscul complicaţiilor ce pot apărea în această perioadă sau la naştere, grăbesc recuperarea post-natală, stimulează starea de bine, scad tensiunea arterială, diminuează durerile de spate şi pe cele pelviene.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Deea Maxer, experiență traumatizantă în timpul nașterii! "Hemoragie severă"
În plus, dacă faci sport și ai o alimentație echilibrată în timpul sarcinii, îți va fi mult mai ușor să revii la forma fizică inițială.
Când nu este bine să faci sport: vezi sfatul specialiștilor
Cu toate acestea, este de remarcat faptul că în anumite situații antrenamentele nu sunt recomandate. În cazul în care apar sângerări, placenta este poziționată jos, există riscul unui avort spontan sau viitoare mămică suferă de anemie severă sportul nu este indicat.
Mai mult decât atât, dacă ai trecut printr-o naștere prematură sau un travaliu lung și dureros, suferi de obezitate sau alte boli care au legătură cu sarcina, ai nevoie de o perioadă de recuperare înainte să-ți reiei activitățile fizice uzuale.