Sporturi pe care să le practici vara aceasta ca să te menții în formă

sporturi d epracticat vara
Sporturi de practicat vara

Multe persoane își doresc să își mențină forma fizică intactă, mai ales pe timp de vară. Însă știați care sunt sporturile care vă pot ajuta în acest sens?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact sporturile practicate vara, care te pot menține în forma dorită. În plus, descoperiți și care sunt, în general, beneficiile aduse organismului, odată cu practicarea unui sport.

 

Ce sporturi poți practica vara pentru a te menține în formă

Volei pe plajă

Atunci când vine vorba despre sporturile de vară care se pot practica pentru a te menține în formă, regăsim și voleiul pe plajă. Acesta este cu siguranță în topul preferințelor,

fiind totodată și o modalitate numai bună prin care vă puteți bronza uniform, fără prea mult efort.

cum slabesti prin sport
Sporturi de practicat vara[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Calendar ortodox 5 august 2022. Ce sărbătoare este vineri?

Tenis

O altă variantă care vă poate ajuta să vă mențineți în formă, este și tenisul. Indiferent de faptul că alegeți să jucați singur sau la dublu, tenisul te ajută să scapi de kilogramele în plus.

De asemenea, tenisul este unul dintre sporturile care îți lucrează musculatura picioarelor, a brațelor, dar și a spatelui. Chiar dacă poate nu ai mai jucat până acum tenis, este momentul potrivit pentru a-l încerca, iar pentru început, poți merge alături de prieteni, pentru a te antrena, iar imediat ce vei prinde ritmul, îți poți alege un adversar pe măsură și te poți bucura de o victorie bine-meritată!

Mersul pe bicicletă sau pe role

Un alt sport care te poate ajuta să slăbești este și mersul pe bicicletă. Acest sport te poate ajuta să slăbești fără niciun disconfort creat, pentru că îl vei face de placere. Astfel te vei putea bucura liniștit de priveliștea frumoasă din parcuri, moment în care vei scăpa și de kilogramele nedorite, pentru că mersul pe bicicletă ajută la arderea caloriilor.

De asemenea, în cazul în care nu îți place să mergi pe bicicletă, poți înlocui bicicleta cu rolele.

Este un sport distractiv și, totodată, și relaxant, care cu siguranță te ajută să slăbești. Chiar dacă vei include în rutina ta și doar o oră de mers pe role, tot te va ajuta să ajungi la silueta dorită.

beneficii sport
Sporturi de practicat vara[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ce zodie se îmbogățește la începutul lunii august

Înot

Înotul este unul dintre cele mai practicate sporturi, în special în timpul anotimpului cald, iar cum nimic nu este mai bine decât să mergi la piscină sau la mare, pe timpul verii, înotul devine unul dintre cele mai dorite sporturi.

Nenumărate persoane prefer mai mult să meargă la piscină decât să își urmeze antrenamentul la sală, pentru că este o modalitate numai bună de a slăbi, în același timp în care te și relaxezi.

Înotul este benefic pentru organism și lucrează în același timp, musculatura brațelor, a spatelui și a picioarelor.

Surfing

Cu toate acestea, sportul care se află în topul preferințelor, ca fiind sportul de vară care te ajută să slăbești, este chiar surfingul. Deși este un sport îndrăzneț, este totodată și amuzant și destul de solicitant, din punct de vedere fizic, însă cu siguranță te va ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Pentru multe persoane, surfingul este o adevărată pasiune și nu trece nici măcar o vară, fără să se distreze pe valuri.

mersul pe bicicleta ajuta la procesul de slabire
Sporturi de practicat vara[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: „Dacă dai bani puțini, nu poți să ai așteptări mari”. Românii, nemulțumiți de serviciile all inclusive din Bulgaria!

 

Ce beneficii pentru sănătate oferă practicarea unui sport

Este benefic în dezvoltarea oaselor și a mușchilor

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Trebuie menționat faptul că sportul efectuat într-o modalitate moderată este absolut esențial pentru dezvoltarea și menținerea sănătoasă a mușchilor și a oaselor. Prin intermediul exercițiilor fizice, se eliberează anumiți hormoni care duc la absorbția aminoacizilor. Aceștia din urmă stimulează creșterea musculară și reduc întinderile musculare. Atunci când vine vorba despre tineri, sportul stimulează mineralizarea oaselor. În plus, previne și apariția osteoporozei.

Oferă energie

Chiar dacă majoritatea persoanelor se simt obosite după ce fac sport, se pare că efectul acestuia este unul contrar. Sportul este cel care poate oferi și energie, conform unui alt studiu realizat, se pare că șase săptămâni de activitate fizică regulată a crescut nivelul energiei, în special pentru persoanele care suferă de oboseală cronică.

Susține un somn odihnitor

În cazul persoanelor care dețin o activitatea fizică regulată, acestea se pot bucura și de un somn de bună calitate. Conform studiilor în acest domeniu, se spune că 150 de minute de sport pe săptămână, pot duce la creșterea calității somnului cu până la 65%.

exercitii fizice acasa
Sporturi de practicat vara[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Rețetă delicioasă de pandișpan cu vișine. Care este secretul pentru cel mai pufos pandișpan?



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce zodie se îmbogățește la începutul lunii august

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies