STUDIU Creierul femeilor este mai activ decât al bărbaților. Cum se reflectă diferențele uriașe în comportamentul reprezentantelor sexului frumos

Creierul femeilor este mai activ decât al bărbaților
STUDIU Creierul femeilor este mai activ decât al bărbaților. Cum se reflectă diferențele uriașe în comportamentul reprezentantelor sexului frumos

Creierul femeilor este mai activ decât cel al bărbaților, conform studiilor efectuate în ultimii ani. Așa se explică și comportamentul diferit al reprezentantelor sexului frumos.

Femeile beneficiază de o irigare cu sânge mai bună a regiunilor cerebrale, ceea ce înseamnă că au un creier mai activ, spre deosebire de bărbați. Cercetătorii au explicat că acesta este și motivul pentru care femeile se comportă diferit în anumite situații.

De ce creierul femeilor este mai activ

Cercetătorii au confirmat ceea ce multă lume bănuia de ceva timp. Femeile au un creier mai activ decât al bărbaților! De aceea, reprezentantele sexului frumos sunt capabile să facă mai multe lucruri în același timp, iar bărbații nu.

Nu este însă meritul femeilor, ci doar al felului în care a fost construit creierul în cazul lor. Astfel, la femei, nivelul de irigare cu sânge în dreptul regiunilor cerebrale este mult mai ridicat decât în cazul sexului tare.

În plus, materia albă a femeilor este de 10 ori mai mare, spre deosebire de cea a bărbaților. Asta le ajută să conecteze centre diferite ale creierului. Aceste

concluzii au venit în urma unor cercetări temeinice. Peste 900 de bărbați și femei au acceptat să li se facă o scanare a creierului, cu ajutorul RMN-ului. În acest fel, s-au putut observa conexiunile dintre părțile creierului, în cazul ambelor sexe.

Studiile au arătat că femeile au conexiuni mai bune și mai rapide între cele două emisfere ale creierului. De cealaltă parte, în cazul bărbaților, activitatea cerebrală este mai intensă, mai ales în zona în care se află cerebelul.

Acesta este responsabil cu funcțiile motoare. Așa se explică faptul că bărbații pot duce la capăt o singură sarcină, mult mai bine decât ar face-o femeile, mai ales dacă este vorba despre ceva complex.

Tot bărbații beneficiază de legături mult mai bune între partea din față și partea din spate a creierului. Acest lucru îi ajută să înțeleagă mai bine anumite informații mai complexe.

Citește și: Studiu: Șoarecii hrăniți cu fast-food au devenit mai proști. Cum afectează creierul o dietă bogată în grăsimi și calorii 

De exemplu, spre deosebire de femei, bărbații învață cu mai multă ușurință să conducă, să înoate sau să tragă cu arma.

În schimb, reprezentantele sexului frumos vor reține mult mai repede detaliile, datorită conexiunilor între mai multe părți ale creierului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cortexul Anterior Cingulat, responsabil cu deja celebra "intuiție feminină", este mai mare în cazul urmașelor Evei.

Tot cercetătorii au dezvăluit și că bărbații au creierul mai mare cu 9%, dar acest lucru se datorează și faptului că au și un fizic mai impunător.

Numărul neuronilor este egal însă la femei și bărbați.

Tor sexul tare are și mai multă materie cenușie, responsabilă cu procesarea informațiilor, și tocmai de aceea, mai mulți bărbați devin experți în matematică sau în alte științe fixe, în comparație cu femeile.

De ce femeile se comportă diferit

Așa cum spuneam, creierul femeilor este construit altfel. Acest lucru se poate observa cu ochiul liber, dacă suntem atenți la anumite situații concrete.

Astfel, nu este de mirare că o femeie va termina mult mai repede și mai bine o sarcină care implică atât intuiție, cât și logică.

În cazul în care va fi pusă în fața unei acțiuni care trebuie rezolvată imediat, femeia nu va avea rezultate la fel de bune ca un bărbat.

Un exemplu relevant este și acela că o femeie va recunoaște rapid chipul unei persoane, chiar dacă aceasta se află într-o mulțime.

În acel moment, creierul ei va conecta mai multe zone, iar acestea vor reacționa imediat.

Diferențele sunt vizibile și atunci când avem de-a face cu emoțiile. Această parte, numită și cortexul limbic, este mai mare în creierul femeilor și de aceea ele sunt mai drăgăstoase și își pot exprima mult mai bine emoțiile și stările.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Tot acesta este și motivul pentru care femeile plâng mult mai ușor, sunt mai empatice, au o intuiție mult mai bună și colaborează cu mai multă lejeritate cu alte persoane. De asemenea, urmașele Evei se concentrează mult mai bine și în plus, își stăpânesc cu mai multă ușurință impulsurile.

Cortexurile prefrontale ale femeii sunt mai mar și de aceea, reprezentantele sexuluifrumos pot fi enervate mai greu. Mai rar veți vedea o femeie care va sări la bătaie, indiferent cât de nervoasă ar fi.

Aceste diferențe la nivelul creierului aduc însă și unele dezavantaje. Astfel, femeile sunt mai predispuse la Alzheimer, la depresie sau la diferite stări de anxietate.

În schimb, mai mulți bărbați vor suferi de ADHD sau de probleme grave de comportament.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă ești înșelată. Cum depășești momentul 

O altă diferență uriașă între femei și bărbați are legătură și cu amigdala, responsabilă de anumite reacții. Sexul tare are această parte mai mare, ceea ce înseamnă că în situații alarmante, cum ar fi teama sau pericolul, un bărbat va reacționa mai agresiv.

Cu siguranță ați observat că, în general, femeile au o memorie mult mai bună, mai ales când este vorba despre detalii.

Acest aspect se datorează centrului memoriei, care este mai mare în cazul reprezentantelor sexului frumos. Această parte transformă memoria pe termen scurt în amintiri de lungă durată.

Diferențele se manifestă și atunci când cineva vorbește cu o femeie. Studiile au demonatrat că aceasta folosește ambele părți ale creierului, în timp ce un bărbat utilizează o singură parte. Tocmai de aceea, femeile sunt mai atente și sunt ascultători mai buni.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies