Supa cremă de ciuperci cu crutoane se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă
Rețetă de supă cremă de ciuperci cu crutoane
Rețeta delicioasă de supă cremă de ciuperci cu crutoane, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de supă cremă de ciuperci cu crutoane este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de supă cremă de ciuperci cu crutoane este pentru 4 persoane
Ingrediente – supă cremă de ciuperci cu crutoane
- 1 kg de ciuperci, la alegere
- 5 cartofi de dimensiuni mai mari
- 2 cepe medii
- 5 căței de usturoi
- 100 g de unt
- 150 g de iaurt grecesc
- o lingură de zeamă de lămâie
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- Ulei
- câteva felii de pâine
- Oregano
- Busuioc
- sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Cozonac Cruffin. Se poate savura indiferent de moment!
Mod de preparare- supă cremă de ciuperci cu crutoane
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru a prepara această rețetă delicioasă de supă cremă de ciuperci cu crutoane, este să începeți prin a pune cartofii la fiert, în apă cu sare, într-o oală de dimensiuni mai mari.
- În continuare, ne vom ocupa și de ciuperci, motiv pentru care le vom tăia fie în sferturi fie în felii, în funcție de preferințe, iar tot acum vom tăia și ceapa julien.
- A venit momentul să luăm și o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga o lingură de ulei, pentru a căli ceapa, până când aceasta se va carameliza. Abia în acel moment vom adăuga și ciupercile, dar și un praf de sare, ingrediente pe care le vom lăsa la foc mediu, pe aragaz, până când încep să își lase zeama. În acest timp, vom zdrobi și cățeii de usturoi, iar ulterior îi vom pune și pe ei în tigaie.
- În momentul în care zeama de la ciuperci a început să scadă, și încep și ele să se caramelizeze exact ca ceapa, vom adăuga și untul, un praf de boia, fie dulce fie iute, după preferințe, un praf de oregano și piper negru măcinat. Toate aceste ingrediente se vor amesteca bine de tot și iar ulterior le vom lua de pe foc.
- Într-un robot de bucătărie, vom adăuga cartofii fierți, foarte bine, mixul de ciuperci ceapă și usturoi, toate împreună cu puțină apă de la cartofi, dar și cu zeama de lămâie. Vom începe să mixăm toate aceste ingrediente, adăugând din când în când puțină apă pentru ca amestecul să dețină o consistență mai cremoasă.
- Ulterior, supa cremă se va turna într-o oală și vom mai lăsa la foc mic, pe aragaz pe timp de aproximativ 5 minute. Acum este momentul să mai adăugați condimente, în cazul în care mai simțiți nevoia.
- În timpul în care supa stă pe foc, putem pregăti și crutoanele noastre delicioase. Motiv pentru care, vom tăia feliile de pâine în cubulețe mici, după preferințe, le vom adăuga într-o tigaie alături de unt, puțină sare și piper negru măcinat, dar și alte condimente, dacă doriți, la alegere.
- A venit momentul să oprim focul la supă, dar și să adăugăm untul, ce a mai rămas din el, dar și iaurtul, moment în care vom amesteca până acestea se vor incorpora foarte bine. Tocăm mărunt și pătrunjelul, iar rețeta de astăzi este gata de servit, alături de crutoanele pe care tocmai le-am pregătit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Clătite cu căpșune și sos de ciocolată. Călătorie gustativă în universul deserturilor!