Supă cremă de conopidă și năut. Alege să aplici și etapa de coacere, pentru un gust mai intens!

retete pentru masa de pranz

Supă cremă de conopidă și năut

Supa cremă de conopidă și năut se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de conopidă și năut.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă supă cremă de conopidă și năut, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Supă cremă de conopidă și năut

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic struguri. Descoperă beneficiile uimitoare ale acestui fruct!

Supă cremă de conopidă și năut[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Este simplă de făcut. Salată șuba. L-am cucerit pe Mădălin și cu asta.” Rețeta de salată în straturi a Cristinei Șișcanu

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp de preparare – o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Supă cremă de conopidă și năut[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 350 g de năut fiert
  • 350 g de conopidă
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi mai mici
  • un păstârnac mic
  • 50 g de țelină
  • o linguriță de paprika
  • 4 crenguțe de cimbru proaspăt sau uscat
  • Sare
  • piper negru măcinat

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Supă cremă de conopidă și năut[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a pregăti năutul și conopida, direct la cuptor, acesta fiind și secretul pentru un gust absolut minunat al acestei rețete. Prin urmare, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni potrivite, în care să așezăm hârtie de copt, iar ulterior conopida o vom desface în buchețele și o vom așeza în tavă, alături de năut, puțin ulei presărat peste acestea, sare, piper negru măcinat, paprika și cimbru proaspăt sau uscat, după gust și preferințe.

Supă cremă de conopidă și năut[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 30 de minute, timp în care ne vom ocupa și de pregătirea celorlalte ingrediente.

supa crema de conopida
Supă cremă de conopidă și năut[Sursa foto: freepik]

  • Prin urmare, vom avea nevoie acum de o oală de dimensiuni mai mari în care vom adăuga 1 L de apă, iar înainte de a adăuga toate legumele în oală, le vom tăia rând pe rând, nici prea subțire, dar nici prea gros, având dimensiunea potrivită, atât în ceea ce privește ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, păstârnacul, dar și țelina. Odată ce ne-am asigurat că toate legumele sunt tăiate uniform, vom adăuga în oală și le vom pune la fiert.

supa crema de conopida si naut
Supă cremă de conopidă și năut[Sursa foto: freepik]

  • Abia după ce observăm că toate legumele din oală sunt fierte, le vom îndepărta puțin de pe foc, pentru a scoate și din cuptor tava cu năutul și conopida, iar ulterior și năutul și conopida din tavă, pentru a se putea transfera în oala în care vom prepara supa noastră cremă. Acum toate acestea se vor pune într-o oală separată, absolut toate ingredientele, însă vom păstra totuși puțin năut și conopidă din tava de cuptor, pentru a putea orna bolurile, în momentul în care servim preparatul, iar cu ajutorul unui blender vertical sau oricare tip de blender, vom transforma toate legumele în cremă, pentru a obține rezultatul dorit.

retete de ciorba
Supă cremă de conopidă și năut[Sursa foto: freepik]

  • La final, vom adăuga sare, după gust și alte condimente în cazul în care doriți, punem supa noastră cremă de conopidă și năut boluri, deasupra mai putem presăra câteva legume, fie la cuptor fie fierte, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Supă cremă de conopidă și năut[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Banana bread. O alegere perfectă pentru un desert rapid!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies