Supa cremă de creveți se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de creveți.
Rețetă de Supă cremă de creveți
Rețeta delicioasă de supă cremă de creveți, absolut minunată, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de supă cremă de creveți este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de supă cremă de creveți este pentru 4 persoane
Ingrediente – supă cremă de creveți
- 300 g de creveți proaspeți sau congelați
- 100 g de unt
- 100 de mililitri de ulei
- 5 căței de usturoi
- un vârf de linguriță de paprika iute sau dulce
- zeama de la o lămâie
- 2 morcovi
- 2 cepe
- o felie de țelină
- 2 ardei grași
- 200 ml de cuburi de roșii proaspete sau din conservă
- Sare
- pătrunjel
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - supă cremă de creveți
- In primul și în primul rând tot ce trebuie să faceți este să spălați și să tăiați legumele în bucăți potrivite. Prin urmare începem prin a spăla și tăia 2 morcovi, 2 cepe, o felie de țelină și 2 ardei grași. Odată spălate și tăiate legumele le vom pune la fiert într-o oală de dimensiuni potrivite în aproximativ 1 L de apă.
- În continuare, este nevoie să punem la încins o tigaie destul de mare, în care vom adăuga 100 g de unt, 100 ml de ulei și 5 căței de usturoi tocați mărunt. Când s-a încins conținutul, adăugăm și cele 300 g de creveți proaspeți sau congelați, în funcție de preferințe, peste care presărăm sare și un vârf de linguriță de paprika iute sau dulce, după preferințe. Creveți se gătesc câte aproximativ 2 minute pe fiecare parte iar din când în când îi stropim cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă.
- Pentru a utiliza câțiva creveți și pentru decorarea farfuriilor, puteți păstra câțiva din cantitatea preparată deoparte. Cu restul creveților vom face supa cremă, așadar, începem să-i curățăm de codițe și să-i punem împreună cu untul din tigaie alături de legume și de supă, direct în blender.
- Legumele și creveții se pasează în blender până când obțineți o supă fină și cremoasă. Supa cremă de creveți se poate servi cu pătrunjel proaspăt deasupra și creveții păstrați întregi pentru decor. De asemenea virgula supa cremă se poate servi și cu câteva crutoane deasupra iar rețeta este gata de servit.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: La ce temperatură se coace pâinea la cuptor electric. Cum poți obține o pâine perfect coaptă!