Supa cremă de linte se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă
Rețetă de supă cremă de linte
Rețeta delicioasă de supă cremă de linte, absolut minunate, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de supă cremă de linte este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de supă cremă de linte este pentru 4 persoane
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Cum poți curăța vinetele de coajă. Trucul care îți va ușura munca
Ingrediente – supă cremă de linte
- 600 g de linte verde
- 1 L de apă
- 2 cepe
- 2 morcovi
- o rădăcină de pătrunjel
- un ardei gras mare, tăiat feliuțe
- o linguriță de sare
- o linguriță de semințe de chimen
- 1/2 de linguriță de piper negru măcinat
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- frunze de mentă
- Crutoane
- ulei de măsline
- câteva frunze de mentă în plus
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- supă cremă de linte
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru prepararea acestei supe creme de linte virgule să începeți prin a spăla lintea în cât mai multe ape cu putință. Ulterior, vom pune lintea la fiert într-o oală de dimensiuni mai mari, alături de toate legumele menționate la secțiunea de ingrediente, pe care le-am spălat, cu lăsat, și tăiat în jumătăți sau sferturi, după preferințe, pe fiecare.
- Abia apoi vom adăuga peste acestea și 1 L de apă virgule iar în cazul în care este nevoie, se mai poate pune o oală de dimensiuni mai mici cu apă la fiert, în cazul în care este nevoie ca supa să fie diluată, ulterior.
- Continuăm să lăsăm la fiert supa timp de aproximativ 30 de minute, timp în care lintea se va fierbe așa cum trebuie. Ulterior, vom scoate toate legumele din oală, și vom începe să le pasăm într-un blender, sau la mână, după preferințe. În acest timp, vom adăuga în blender peste legume și usturoiul pe care l-am pisat în prealabil, dar vom condimenta preparatul și cu sare și piper negru măcinat virgule după gust, și nu uităm și de lingurile de ulei de măsline, semințele de chimen prăjite puțin în tigaie, dacă dorim, și zdrobite ulterior în într-un bol. Tot acum putem adăuga peste compoziție și câteva frunze de mentă proaspete. Toate aceste ingrediente se vor trece prin blender, până când vom obține compoziția dorită a supei creme de linte. Ulterior, supa cremă de linte se va așeza în boluri, ținând cont de faptul că se poate servi atât caldă cât și rece, adăugăm deasupra câteva crutoane, după gust, câțiva stropi de ulei de măsline, dar și câteva frunze de mentă, dacă ne dorim, pentru decor, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cheesecake cu ciocolată. Un desert care se poate degusta la orice oră a zilei!