Tartă cu afine și cremă de vanilie. O opțiune răcoritoare și sănătoasă de dulce!

retete de gustare

Tartă cu afine și cremă de vanilie

Tarta cu afine și cremă de vanilie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii

de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tartă cu afine și cremă de vanilie. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Tartă cu afine și cremă de vanilie, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tartă cu afine și cremă de vanilie

Rețeta delicioasă de Tarta cu afine si crema de vanilie, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tartă cu afine și cremă de vanilie este de 30 de minute 

Citește și: Masca de cocos extrem de eficientă! Trucul de care femeile au nevoie, pentru a scăpa de ridurile și petele de pe ten

Citește și: Millefeuille, rețetă originală. Foile crocante și crema ușoară fac din acest desert unul de savurat în câteva clipe!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp de preparare- o oră 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Rețeta de Tartă cu afine și cremă de vanilie este pentru 6 persoane 

retete pentru desert
Tartă cu afine și cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tartă cu afine și cremă de vanilie

ingrediente pentru crustă 

  • 400 g de făină 
  • 100 g de zahăr tos 
  • 300 g de unt, rece 
  • sare 
  • 5 linguri de apă rece 
  • o esență de vanilie 
  • 300 g de afine proaspete 

ingrediente pentru crema de vanilie 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 800 ml de lapte 
  • 300 g de zahăr tos 
  • 5 ouă 
  • 5 gălbenușuri de ou 
  • 50 g de amidon 
  • o esență de vanilie 
  • sare  

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

tarta cu afine si crema de vanilie
Tartă cu afine și cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Tartă cu afine și cremă de vanilie

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tartă cu afine și cremă de vanilie, este să începeți prin a prepara crema de vanilie. Așadar, vom avea nevoie de oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga pentru început, laptele, zahărul, dar și esența de vanilie.
    Cu ajutorul unui tel, vom amesteca bine toate aceste ingrediente din oală, lăsând focul la mic, până în momentul în care laptele ajunge la punctul de fierbere. Odată ce a ajuns, vom opri focul, iar apoi vom lăsa laptele deoparte timp de aproximativ 10 minute pentru a se răci.
  2. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga ouăle, gălbenușurile de ou, dar și amidonu, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine, de asemenea, tot cu un tel. Odată ce compoziția de pe foc s-a răcit puțin vom adăuga laptele peste ouă, și vom continua să amestecăm cu un tel. Este foarte important să lăsăm laptele să se mai răcească puțin înainte pentru ca ouăle să nu se gătească atunci când amestecăm. 
  3. Turnăm apoi amestecul înapoi în oală, imediat ce îl vom da printr-o sită, iar apoi îl vom pune pe aragaz la foc mic. Amestecăm continuu până în momentul în care compoziția începe să se îngroașe, tot cu telul, pentru a nu se forma cocoloașe. Ținem oala pe foc tot timp de aproximativ 10 minute, iar în momentul în care crema este gata o turnăm într-un bol și o lăsăm deoparte tot pentru 10 minute. După acest interval de timp, vom acoperi bolul cu folie alimentară și o vom lăsa deoparte să se răcească la temperatura camerei. 
  4. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de prepararea crustei. Așadar, vom avea nevoie de vasul unui blender, în care vom adăuga toate ingredientele menționate în secțiunea de ingrediente pentru crustă, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, până în momentul în care vom obține un amestec sfărâmicios. Rezultatul îl vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca ulterior să îl amestecăm timp de aproximativ un minut cu mâna, iar apoi totul să se formeze într-o bilă mai mare, pe care o aplatizăm ușor. Așezăm aluatul într-o folie alimentară și îl punem la frigider timp de aproximativ 30 de minute. 
  5. În acest timp preîncălzim și cuptorul la o temperatură de 180 °C. După acest interval de timp scoatem aluatul din frigider, iar pe o suprafață plată pe care am presărat deja făină vom așeza aluatul nostru și îl vom întinde cu ajutorul unui sucitor într-o foaie destul de subțire. Acum vom avea nevoie de o tavă specială de tartă, aluatul nostru fiind format cu ajutorul unei farfurii, într-o formă rotundă, pentru ca ulterior să îl așezăm cât se poate de bine pe tava noastră specială de tartă, iar cu ajutorul unei furculițe îl vom înțepa din loc în loc. Așezăm hârtie de copt deasupra dar și câteva boabe de fasole uscată și punem tava la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. 
  6. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, înlăturăm foaia de hârtie și fasole, și îl mai punem încă 25 de minute la cuptor, vă lăsăm crusta departe să se răcească complet. 
  7. A venit momentul să asamblăm și desertul nostru delicios, motiv pentru care, odată ce s-a răcit tartă noastră, vom pune cu ajutorul unei linguri și crema de vanilie pe care am preparat-o deja, o nivelăm cu ajutorul unei spatule, o acoperim cu folie alimentară și o punem în frigider timp de aproximativ 4 ore. 
  8. După acest interval de timp, scoatem tarta din frigider, adăugăm deasupra și afinele noastre proaspete, iar rețeta de astăzi este gata de servit! Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Tartă cu afine și cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Diferența dintre gelato și înghețată. Cum să ințelegi aromele și texturile!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies