Tartă cu dovleac și portocală. Un amestec de arome... perfect!

retete de gustare

Tartă cu dovleac și portocală

Tarta cu dovleac și portocală se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu dovleac și portocală.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu dovleac și portocală, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tartă cu dovleac și portocală

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta virală. Desert delicios din 3 ingrediente

Tartă cu dovleac și portocală[Sursa foto: freepik]

Citește și: Negresă cu zmeură deasupra. Mult mai gustoasă cu o cupă de înghețată!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Tartă cu dovleac și portocală[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 250 g de făină
  • 6 linguri de ulei de cocos, topit și răcit
  • 2 lingurițe de coajă rasă de portocală
  • Sare
  • 3 linguri de zahăr
  • 60 ml de apă rece

Tartă cu dovleac și portocală[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru crema

  • 350 g de dovleac de plăcintă, curățat
  • 200 ml de lapte
  • zeama de la o portocală
  • 6 linguri de zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • 6 linguri de făină
  • o esență de vanilie

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este

nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

tarta cu dovleac
Tartă cu dovleac și portocală[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga, pentru început, apa, zahărul, și așteptăm ca acesta să se topească complet. În acest timp, vom rade coaja de portocală, vom cerne făina, vom topi și lăsa să se răcească, uleiul de cocos, pentru ca mai apoi, să adăugăm toate aceste ingrediente peste apa și zahărul din bol, să adăugăm și un praf de sare, după gust, și să le amestecăm pe toate, până când vom obține un aluat destul de tare, elastic, care să nu se mai lipească de marginile bolului. În cazul în care considerați că nu are consistența dorită, mai puteți adăuga peste aluat puțină apă sau făină, în funcție de caz.

tarta cu dovleac si portocala
Tartă cu dovleac și portocală[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de o formă de tartă, cu pereții detașabili sau fără, pe care o vom unge cu ulei de cocos, iar ulterior vom adăuga peste aceasta și aluatul pe care l-am preparat, așezând ul astfel încât să ajungă pe toată suprafața tăvii, dar și pe pereții acesteia. În cazul în care este nevoie, puteți îndepărta marginile de aluat care ies în afara tăvii. Cu o furculiță, vom înțepa aluatul din loc în loc, și-l vom pune la frigider timp de aproximativ 10 minute, timp în care acesta se va mai întări.
  • În acest timp, putem să ne ocupăm de prepararea cremei. Așadar nevoie vom avea nevoie de un blender, în care vom așeza toate ingredientele pentru cremă, și anume, dovleacul de plăcintă, curățat în prealabil, laptele, zeama de portocală, zahărul, scorțișoara, esența de vanilie, dar și făina. Toate aceste ingrediente se amestecă împreună, cu ajutorul blenderului, la viteză mare, până când la final vom obține o cremă consistentă, cu o textură tare.

retete pentru desert
Tartă cu dovleac și portocală[Sursa foto: freepik]

  • Acum că atât aluatul nostru, cât și crema sunt gata, putem scoate din frigider tava în care se află aluatul, și să turnăm deasupra acestuia, crema preparată. Cu ajutorul unei spatule, vom întinde crema, astfel încât să ne asigurăm că ajunge pe toată suprafața aluatului, într-un strat uniform. Marginile care au rămas fără cremă, se pot unge cu puțin ulei de cocos, iar deasupra putem presăra, după preferințe, și puțină scorțișoară pudră.
  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ o oră, sau până când vom observa că marginile desertului încep să se rumenească. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa puțin desertul să se răcească, iar ulterior îl vom scoate și pe el din tavă.
  • Imediat apoi, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tartă cu dovleac și portocală[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Negresă cu zmeură deasupra. Mult mai gustoasă cu o cupă de înghețată!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies