Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi. Curcubeu pe cerul gurii!

Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi. Curcubeu pe cerul gurii!

Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi

Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu lămâie, căpșune și kiwi. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va

ieși cea mai gustoasa tartă cu lămâie, căpșune și kiwi, preparata așa cum se cuvine.

Rețetă de Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Ciocolată caldă mexicană. Bucură-ți simțurile cu rețeta autentică a ciocolatei calde mexicane

Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să faci salată de boeuf vegană. Cu ce poți să faci maioneza

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Rețeta este pentru 6 persoane

Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru tartă

  • 3 linguri de smântână lichidă
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 200 g făină
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr granulat
  • 150 g unt (rece)

tarta cu capsune si kiwi
Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru umplutura de lămâie si căpșune

  • 5 ouă întregi și încă 3 gălbenușuri
  • 150 g unt
  • 350 g zahăr granulat
  • coaja de la 2 lămâi+ o jumătate de cană de zeamă de lămâie
  • 250 g căpșune

tarta cu lamaie capsune si kiwi
Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru decor

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

retete pentru desert
Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete de prajituri de casa
Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa de blatul de tartă în primul rând. În consecință, vom avea nevoie de un bol mai mic în care vom amesteca smântâna lichidă cu gălbenușurile de ou. Amestecul este lăsat deoparte pentru moment.
  2. Între timp, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga făina, un praf de sare și zahăr granulat.
    Vom amesteca ingredientele cu telul pentru a le îmbina bine. În continuare, vom avea nevoie de unt rece, pe care îl vom tăia în bucăți mici și le vom pune în bolul cu restul ingredientelor. Începem să încorporăm totul manual până când obținem un amestec sfărâmicios și până când untul se va destrăma complet.
  3. Acum trebuie să punem amestecul de ou cu smântână peste restul ingredientelor din bol. Pentru început, vom amesteca cu o furculiță, apoi cu mâna pentru a face aluat. Se va pune pe hârtie de copt și se va pune la frigider pentru aproximativ o oră. Putem scoate aluatul de la frigider și de la hârtia de copt pentru a-l pune pe o suprafață plată după ce timpul nostru de o oră a trecut. Vom începe să-l întindem cu un sucitor atât cât este necesar pentru tava noastră specială de tartă, astfel încât să se întindă și pe marginea acesteia. Vom presăra ocazional puțină făină deasupra pentru a facilita întinderea.
  4. Vom rula aluatul pe sucitor după ce an ajuns la dimensiunea dorită și îl vom pune în tava de tartă. Apoi punem aluatul pe margine și în tava noastră, folosind un cuțit pentru a scoate excesul. Tava va fi introdusă în congelator timp de aproximativ o jumătate de oră. După această perioadă de timp, scoatem tava din congelator și o vom înțepa din loc în loc cu o furculiță. Folosim apoi cuptorul pentru aproximativ douăzeci de minute la o temperatură de 190 de grade Celsius.
  5. În acest moment, vom face umplutura noastră de lămâie. Astfel, vom avea nevoie de gălbenușuri și ouă suplimentare, pe care le vom bate cu o furculiță. Vom lua o oală de dimensiuni potrivite după ce amestecul a fost lăsat deoparte. Vom adăuga apoi untul, coaja de lămâie, zahărul granulat și zeama de lămâie. Se pune oala pe aragaz la foc mediu și începem să amestecăm cu telul până când clocotește și se topește untul.
  6. Vom lua o cană mică din oală și vom începe să adăugăm treptat compoziția la ouăle din bol, amestecând continuu cu telul. Apoi putem lua toată oala de pe foc și amesteca treptat ingredientele peste ouă. Vom turna amestecul înapoi în oală și o vom pune la foc mic. Continuați să amestecați cu telul până când obțineți o consistență mai îngroșată.
  7. Vom face și piure de căpșune pentru tarta după ce umplutura de lămâie este gata. Trebuie doar să punem căpșunele într-un blender și să le mixăm până când devin o consistentă groasa. Vom pune piureul de căpșune într-o sita imediat și este gata.
  8. Este timpul să scoatem tava din cuptor și să o punem deoparte. Prima dată, vom turna piureul de căpșune cu o spatula, apoi vom strecura amestecul din oală într-un bol mai mare, apoi îl vom turna peste piureul de căpșune din tava. Încă o dată, punem tava în cuptor pentru aproximativ zece minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
  9. Vom scoate tava de la cuptor și o vom lăsa să se răcească timp de cel puțin două ore sau chiar peste noapte, dacă dorim, apoi o vom scoate din tavă. Adăugați bucăți de kiwi și căpșune la tarta cu lămâie și rețeta este gata!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Tartă cu lămâie, căpșune și kiwi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum să faci salată de boeuf vegană. Cu ce poți să faci maioneza

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies