Tiramisu la borcan se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tiramisu la borcan.
Rețetă de tiramisu la borcan
Rețeta delicioasă de tiramisu la borcan, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tiramisu la borcan este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de tiramisu la borcan este pentru 6 persoane
Ingrediente – tiramisu la borcan
- 350 g de pișcoturi
- 550 g de mascarpone
- 6 gălbenușuri de ou
- 2 albușuri de ou
- 200 g de zahăr fin
- trecând de expresso
- 50 de mililitri de amaretto
- pudră de cacao
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare,
este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Pască fără aluat cu stafide. Se poate savura indiferent de moment!
Mod de preparare- tiramisu la borcan
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tiramisu la borcan, este să începem prin a pregătit cafeaua pentru că aceasta trebuie să fie răcită pentru momentul în care o vom folosi la rețetă.
- În continuare, ne vom ocupa de gălbenușuri pe care le vom bate cu zahărul până când acesta se va topi complet, într-un bol de dimensiuni mai mari.
- Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom bate albușurile spumă, iar ulterior le vom încorpora, treptat, în restul cremei cu ajutorul unei spatule.
- În continuare, este nevoie să amestecăm cafeaua și cu o linguriță de zahăr, amestec în care vom înmuia pișcoturile unul câte unul. Acestea trebuie să fie înmuiate pe ambele părți, timp de doar câteva secunde, pentru a se înmuia.
- În continuare, ne vom ocupa de montarea acestui desert delicios, motiv pentru care vom avea nevoie de câteva borcănașe, sau pahare pentru a-l monta. Așadar, pe fundul acestora vom așeza un strat subțire de cremă, Peste care vom așeza un strat de pișcoturi, urmând să adăugăm un alt strat de cremă, un alt strat de pișcoturi, și tot așa până când toate compozițiile se termină iar borcanele noastre sau paharele sunt umplute. Deasupra fiecărui pahar sau borcan, vom presăra puțină pudră de cacao, după preferințe, și se vor așeza ulterior timp de aproximativ 3 ore la temperatura camerei, pentru a se înmuia bine pișcoturile iar apoi se va băga la frigider, pentru a se întări compoziția mai bine.
- După acest interval de timp, vom scoate borcanele din frigider, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Ardei umpluți. Niciodată nu trebuie să uiți rețeta delicioasă din copilărie!