Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui

sfaturi pentru a creste un caine
Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui

Este extrem de important ca animalele de companie să fie învățate anumite lucruri, încă de când sunt mici. Însă știați cum puteți face asta?

Aflați din rândurile următoare cum vă puteți educa mai bine cățelușul, încă de la o vârstă fragedă.

 

Socializează

Între 8 și 16 săptămâni, puii trec printr-o perioadă de dezvoltare crucială. Dacă le este oferit în acest moment, este mai probabil să învețe să accepte și să se simtă confortabil cu o varietate de oameni și circumstanțe.

Asigurați-vă că vă prezentați pozitiv cățelul nou. Asigurați-vă că întâlniți copii de diferite vârste în diferite contexte. Copiii ar trebui să se simtă bine atunci când sunt înconjurați de câini blânzi. Câinele tău va asocia sentimente pozitive cu copiii dacă a avut o relație pozitivă cu ei înainte. Dacă aveți un câine adult, puteți permite ca acesta să interacționeze cu copiii. Ar trebui să fie mai rapid și mai simplu.
Oferiți o mulțime de delicii și laude valoroase.

Citește și: Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor

Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor

Începeți un program de ascultare

Primul pas pentru a vă asigura că copiii din casa dvs. sunt în siguranță este să aveți un câine care se comportă corect.

Pentru a-ți ajuta câinele să învețe comenzi de bază, cum ar fi să stea și să se așeze, ar trebui să-l înveți să se comporte în preajma copiilor. Învățându-l să se întindă, de exemplu, îl va motiva să adopte un comportament mai adecvat dacă primul său impuls este să sară în sus pentru a săruta vizitatorii. Pentru a obține asistență de la profesioniști în dresaj, ar putea fi o idee bună să luați un curs de dresaj pentru câinele dvs.
Cursurile de dresaj de câini permit câinelui tău să învețe să se comporte bine în preajma altor câini și sunt mai ieftine decât antrenamentul profesional unu-la-unu.

Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]

Exersați exerciții de manipulare

Uneori, chiar și cel mai bun copil nu se poate împiedica să tragă de coada unui câine sau să-și pună brațele în jurul gâtului acestuia. Înainte de a da peste un copil, asigurați-vă că câinele dvs.

este pregătit pentru acest tip de atenție. În timp ce îi trageți ușor de coadă, îi țineți labele, îl îmbrățișați și îi verificați urechile, lăudați-i mult și poate chiar și câteva delicii. Câinele dvs. ar trebui să rămână departe de dvs. dacă se tem sau se sperie de această împingere blândă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]

Nu permiteți câinelui să sară

Cu toate că câinele să sară peste tine pentru a vă saluta s-ar putea să nu vă deranjeze, nu toți vizitatorii vă vor face același lucru. Câinele tău poate fi deosebit de periculos atunci când vizitatorul tău este un copil mic, care poate suferi răni dacă îl doboară. Nu lăsați câinele dumneavoastră să sară. Poți cere câinelui tău să rămână acolo dacă sare când intri pe ușă.

Încercați să vă întoarceți imediat la ușă atunci când sare. Când intri pe ușă, ține câinele tău toate cele patru labe pe podea, ceea ce merită multă atenție și laudă.

Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]

Introduceți câinii jucăriile pentru copii

Imaginați-vă câte lucruri pot face jucăriile pentru copii. Animalele de pluș și păpușile fac adesea zgomote înalte amuzante. Bicicletele trec șuierând rapid. Sunt aruncate mingile sau lovite cu piciorul prin curte. Cu toate acestea, câinele poate fi foarte interesat să fure, să mestece sau să urmărească jucăriile. Acest lucru nu numai că poate distruge jucăriile copiilor, ci îi poate ciupi sau răsturna. Câinii sensibili s-ar putea să se teamă de jucăriile copiilor și apoi să le asocieze această frică cu copiii. Nu lăsați copiii să vadă câinele dvs. și jucăriile. Comenzi precum lăsați-l și rămâneți sunt utile în aceste situații.

Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]

Poartă-te ca un copil

Recunoaștem că comportamentele copiilor  diferă de cele ale adulților. Ei se mișcă neregulat, țipă și aleargă. Încercați să faceți câteva dintre aceste lucruri pentru câinele dvs. Învață-ți câinele să stea și să se concentreze în timp ce alergi prin curte sau țipi cu o voce ascuțită, ca de copil. Ducându-l într-un parc sau loc de joacă, vă puteți obișnui câinele cu comportamentul copiilor. În primul rând, păstrați distanța și apropiați-vă încet de copiii care se joacă. Fă o pauză și încep din nou dacă câinele tău pare îngrijorat. Asigurați-vă că lucrurile sunt distractive și utilizați o cantitate mare de laudă și delicii.

Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]

Antrenează-ți câinele

Când câinele are o lada de relaxar e, este mai bine să nu stea lângă copii. Antrenează-ți câinele să fie fericit și confortabil într-o lada. Asigurați-vă că copiii din casă nu pot folosi lada. În acest fel, câinele tău poate fi atât în contact cu copiii atunci când dorește, cât și să aibă un loc sigur pentru a se relaxa.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

ingrijire animale de companie
Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]

Nu forțați un câine să accepte copiii

Unii oameni cred că o modalitate bună de a prezenta câinii și copiii este să țineți un câine lângă un copil pentru a-l mângâia. Dacă un câine îi este frică de copii, ține-l în brațe în timp ce un copil se apropie. Animalul de companie poate avea o experiență groaznică. Un câine care se teme poate deveni agresiv și mârâie, pocni sau mușcă în efortul de a scăpa de ceva care îl sperie, în special copiii. În schimb, dă câinelui tău timpul necesar pentru a se simți confortabil în preajma copiilor și permite-i să înțeleagă propriile circumstanțe.

ingrijire caini
Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]

Păstrați-l pozitiv

Întărirea pozitivă este cea mai bună modalitate de a construi o relație pozitivă între câinele tău și copiii tăi. Când câinele dvs. se comportă bine cu copiii, asigurați-vă că îi oferiți multă laudă, bucurie și atenție. Câinele tău va învăța că, atunci când există copii în apropiere, lucrurile bune se întâmplă. Va căuta cu plăcere copiii și își va menține cel mai bun comportament.

sfaturi pentru ingrijirea cainilor
Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]

Oferă reguli copiilor

Nu numai câinii au nevoie de educație. În plus, copiilor trebuie să li se ofere reguli despre cum să se comporte atunci când sunt în preajma câinelui tău. Asigurați-vă că orice copil care intră în casa dvs. este conștient de următoarele:

  • Câinele trebuie să fie animal de companie cu blândețe.
  • Atenția nu trebuie forțată asupra câinelui.
  • Lada câinelui este interzisă.
  • Nu vă apropiați de câine în timp ce mănâncă sau mestecă un os.
  • Lăsați câinele în pace în timp ce doarme.
  • Asigurați-vă că există un adult în preajmă atunci când câinele este în cameră.
  • Copiii nu ar trebui niciodată lăsați nesupravegheați cu un câine.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

sfaturi pentru a educa un caine
Top 10 sfaturi pentru a educa un câine încă de pui[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

8 moduri de a opri un câine din lătrat

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies