Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase

indicatori ai geloziei nesanatoase
Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase

În unele momente, gelozia poate să fie văzută ca fiind sănătoasă într-o relație. Însă știați când poate deveni gelozia nesănătoasă?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 7 semne majore, în ceea ce privește gelozia nesănătoasă dintr-o relație.

 

7 semne majore ale geloziei nesănătoase

Partenerul tău îți ignoră sentimentele

Un prim aspect de luat în seamă, pentru a realiza faptul că în relația în care te afli a apărut gelozia nesănătoasă, este reprezentat de faptul că partenerul tău îți ignoră sentimentele pe care le ai.

Acesta îți poate dezaproba sentimentele și nevoile, în egală măsură în care nu îți respectă alegerile pe care le faci sau chiar ajunge într-un punct in care își bate joc de ceea ce tu iubești. În acele momente, s-ar putea ca acesta să devină sceptic și critic din ce în ce mai des, din cauza faptului că tu de ce anumite sentimente cu privire la diverse persoane sau situații, tocmai din cauza faptului că partenerul are tendința să vadă ca pe o amenințare tot ce se află în jurul tău.
În ciuda faptului că poate îți dorești să înaintezi în carieră, acesta va avea tendința să se demotiveze și să îți aducă comentarii negative, pentru a te da înapoi de la ceea ce îți dorești să faci, deși este benefic pentru tine. În ciuda faptului că acest aspect poate părea că fiind o critică constructivă, în unele momente, poate deveni un semn clar ai gelozie nesănătoase.

Citește și: Ce este o relație de dragoste și ură? Înțelegerea complexității emoțiilor intense

Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce înseamnă o relație deschisă? 8 reguli pentru a fi fericită și împlinită

Ei au întotdeauna această nevoie de a controla tot ceea ce faci

Bineînțeles că într-o relație sănătoasă, este necesar ca partenerul să împărtășească ceea ce are de gând să facă în legătură cu anumite situații din viață. Cu toate acestea, în momentul în care celălalt partener simte nevoia să controleze ceea ce tu faci, poate apărea un semn clar al geloziei nesănătoase. În acel moment, vei

simți automat o lipsă de individualitate în relație, tocmai pentru că partenerul așa își dorește ca tu să te simți. Pe de altă parte, în momentul în care alegi să faci o decizie de unul singur, fără să iei în considerare controlul partenerului asupra ta, acesta se va supăra și va deveni gelos, tocmai pentru că văd această acțiune ca o scăpare de sub controlul lor. Acest control nu va face nimic altceva decât ca în cele din urmă să te rănească.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase[Sursa foto: freepik]

Ei au continuu îndoieli despre tine

Odată cu înaintarea într-o relație, la un moment dat, partenerul poate să te acuze de un lucru pe care tu nici măcar nu l-ai făcut, fără să aibă argumente de niciun fel.

Cu alte cuvinte, acesta va începe să aibă îndoieli în ceea ce privește persoana ta, făcându-și prezența gelozia nesănătoasă, suspectând că ai intenții negative atât în ceea ce privește persoana sa, cât și în ceea ce privește acțiunile pe care le poți face în absența sa. Îl poți regăsi adesea verificându-ți telefonul sau mesajele, fără acordul sau știința ta, doar din cauza faptului că nu te crede pe cuvânt.
Ba chiar mai mult, în unele momente, acesta poate să îți pună nenumărate întrebări, cu privire la cele mai inofensive acțiuni ale tale, doar pentru că acesta să obțină cât mai multe informații, însă nu pentru binele tău, și doar pentru a face rău relației, căutând un motiv de dispută între voi.

gelozie nesanatoasa
Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase[Sursa foto: freepik]

Pândesc rețelele tale sociale

In zilele noastre, pe rețelele de socializare sunt din ce în ce mai actuale și utilizate. În ciuda acestui fapt, un partener care ajunge la o gelozie nesănătoasă, va începe să îți pândească toate conturile de socializare, din cauza faptului că are anumite îndoieli în ceea ce te privește, dar și neîncredere. Acesta va începe să țină evidența în ceea ce privește postările pe care le ai, persoanele care te urmăresc, dar și cele pe care tu le urmărești la rândul tău. Aceștia vor pune unele detalii cap la cap pentru a crea diverse scenarii cu privire la activitățile tale sociale, ba chiar mai mult, la un moment dat acesta te poate obliga să-ți ștergi conturile sociale sau chiar să îți afle parolele, într-un mod sau altul, doar pentru a se asigura că are acces la tot ceea ce faci tu.

semne de gelozie nesanatoasa
Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase[Sursa foto: freepik]

Ei se așteaptă să investești tot timpul tău în ei

Bineînțeles că într-o relație, majoritatea timpului se va petrece în compania partenerului, însă cu toate acestea, se recomandă ca fiecare dintre voi să aveți și timpul vostru personal. Cu toate acestea, în momentul în care partenerul se așteaptă ca tu să îți petreci tot timpul tău în compania lor, acesta poate da dovadă de gelozie nesănătoasă, tocmai din cauza faptului că nu acceptă să îți respecte anumite limite, iar în cele din urmă din acest motiv va ajunge să distrugă relația pe care o aveți.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

semne de gelozie
Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase[Sursa foto: freepik]

Afișează o posesivitate excesivă față de tine

In anumite puncte ale unei relații, își poate face simțită prezența posesivitatea partenerului față de tine, însă în momentul în care aceasta devine excesivă, devine totodată și un semn clar al geloziei nesănătoase. Bineînțeles că este necesar să existe o limită în toate, însă în momentul în care apare posesivitatea excesivă, motivele principale sunt legate de nesiguranță și frica de abandon. În unele cazuri, poate exista și o competiție a partenerului tău chiar față de tine dar și către alte persoane, din cauza faptului că vor crede că sunt interesate de tine, ceea ce îl va determina să îți interzică să interacționezi cu ele. Acesta nu va dori să te împartă cu nimeni și îți poate impune nenumărate restricții, partenerul având întotdeauna rolul de victimă, iar tu rolul persoanei care dorește să îi facă rău, deși nu este cazul.

gelozie in relatie
Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase[Sursa foto: freepik]

Partenerul tău devine nesănătos dependent de tine

Nu în ultimul rând, un alt semn al faptului că și-a făcut apariția gelozia nesănătoasă în relația voastră, este reprezentat de faptul că partenerul devine, într-un mod nesănătos, dependent de tine. Este normal să îți dorești să petreci mai mult timp cu partenerul tău, într-o relație, însă în momentul în care vei avea nevoie de sprijinul său moral și emoțional din ce în ce mai des, în momentul în care nu răspunzi la mesaje începe să te caute într-un mod repetat și să îți trimită nenumărate mesaje sau să te caute și pe rețelele de socializare, acesta automat este dependent de tine mai mult decât trebuie. Ca ultim avertisment, acesta poate ajunge chiar să te amenințe că își va face rău, dacă nu vei fi acolo pentru el momentul în care își dorește. Aceasta nu se poate numi altfel decât o relație toxică și instabilă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

Top 7 indicatori ai geloziei nesănătoase[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce înseamnă o relație deschisă? 8 reguli pentru a fi fericită și împlinită

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies