Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune. Este ca și scos din povești... de gustos!

retete de gustare

Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune

Tortul cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort Red Velvet decorat cu căpșune. Pregătește această delicatesă, chiar la tine în bucătărie!

Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure. Cele mai pufoase și gustoase!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 9 albușuri de ou
  • Sare
  • 9 linguri de zahăr
  • 300 g migdale măcinate
  • 5 linguri de pudră de cacao
  • Un pliculeț de praf de copt

Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru cremă

  • 5 iaurturi grecești
  • 3 linguri de cremă de brânză
  • 5-6 lingurițe de pudră de cacao
  • O esență de alune
  • O esență de vanilie
  • 3-4 linguri de zahăr

Ingrediente pentru decor

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

  • Cireșe proaspete

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

tort cu blat de ciocolata si crema de alune
Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara blatul. Așadar, vom avea nevoie de 2 tăvi de cuptor rotunde, cu pereții detașabili, pe care vom așeza hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius.
  • Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga toate albușurile de ou, cu un praf de sare, după gust, ingrediente pe care le amestecăm cu ajutorul unui mixer, până vom obține o consistență spumoasă. În continuare, în același bol, vom adăuga și zahărul, pe care îl vom încorpora tot cu mixerul, până obținem o spumă tare, care nu se dezlipește de bol.

tort de ciocolata
Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune[Sursa foto: freepik]

  • Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga migdalele pe care le-am măcinat în prealabil. Cu lingurițe de pudră de cacao și cu pliculețul de praf de copt. Acest conținut se va adăuga treptat în primul bol în care se află restul ingredientelor, amestecând cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare, până întreg conținutul este omogenizat.
  • Compoziția se împarte în 2 părți cât se poate de egale, și le turnăm în cele 2 tăvi pregătite încă de la începutul rețetei. Tăvile se introduc în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 30 de minute sau până când trece se testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tăvile din cuptor și le vom lăsa să se răcească bine.
  • În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga, pentru început, tot iaurtul, alături de crema de brânză, ingrediente pe care le vom încorpora treptat cu ajutorul unei linguri. În continuare, adăugăm și esențele, dar și zahărul, după gust, și amestecăm de această dată cu mixerul, pentru a se omogeniza așa cum trebuie. La final, adăugam și lingurițele de pudră de cacao, astfel încât să obținem nuanța cremei, exact ca în fotografie și mixăm pentru a obține cremozitatea de care avem nevoie.

retete pentru desert
Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune[Sursa foto: freepik]

  • Acum că atât blatul, cât și crema de alune sunt gata, tot ce trebuie să facem este să asamblăm desertul nostru. Vom avea nevoie de un platou de dimensiuni mai mari, pe care vom așeza primul strat de blat. Crema de împarte în 2 părți cât se poate de egale, pentru ca primul strat să fie unul gros și nivelat cu o spatulă. Imediat apoi, așezăm cu grijă și a doua parte de blat, dar și ultimul strat de crema de alune, tot într-un strat gros.
  • Rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce decorăm tortul cu câteva cireșe proaspete, în funcție de preferințe și va sta timp de cel puțin o oră, la frigider. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tort cu blat de ciocolată neagră și cremă de alune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure. Cele mai pufoase și gustoase!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies