Tortul Red Velvet decorat cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Red Velvet decorat cu căpșune.
Rețetă de Tort Red Velvet decorat cu căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Fursecuri Waffles învelite în ciocolată albă. Cu siguranță nu ai mai încercat un astfel de desert!
Citește și: Brioșe de ciocolată cu cremă neagră. Un desert luxos, în adevăratul sens al cuvântului!
Timp de preparare – o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 300 g de făină
- 200 g de unt
- 5 ouă
- 300 g de zahăr
- 250 ml de lapte bătut sau chefir
- 20 g de pudră de cacao
- 10 g de bicarbonat de sodiu
- un pliculeț de praf de copt
- o esență de vanilie
- o lingură și jumătate de oțet
- Sare
- colorant alimentar roșu, gel
ingrediente pentru cremă
- 700 g de cremă de brânză
- 450 ml de frișcă lichidă
- 100 g de zahăr pudră
ingredient pentru decor
Citește și: Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap- stirilekanald.ro
- căpșune proaspete
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să ne ocupăm de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom pune făina și pudra de cacao, amestecând în cele 2 ingrediente cu ajutorul unui tel.
- Într-un alt bol de dimensiuni mai mari, separat, vom adăuga untul, alături de zahăr, esența de vanilie și un praf de sare, după gust, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer timp de aproximativ 5 minute. După acest interval de timp, vom adăuga treptat și ouăle, timp în care vom continua să mixăm pentru a se încorpora rând pe rând. La final, amestecăm cu mixerul pentru încă 5 minute, până când vom obține o compoziție deschisă la culoare. Imediat apoi, adăugăm și puțin colorant alimentar și îl încorporăm bine cu mixerul. Nu în ultimul rând, vom adăuga peste această compoziție și laptele bătut sau chefirul, în funcție de alegerea făcută.
- Acum a venit momentul să amestecăm atât compoziția cu ingrediente uscate, cât și compoziția cu ingrediente umede, împreună. Așadar, începem să cernem cu grijă amestecul de făină cu pudră de cacao, peste restul ingredientelor din bol, iar inițial vom amesteca cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare de sus în jos. Ulterior, vom mai adăuga încă puțin colorant alimentar roșu, pentru a obține nuanța de Red Velvet și îl încorporăm cu ajutorul unui mixer.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mici vom adăuga bicarbonatul de sodiu cu pliculețul de praf de copt, dar și lingurile de oțet, iar ulterior vom încorpora acest amestec în restul compoziției pentru blat.
- Acum vom pregăti și tăvile noastre de cuptor, rotunde cu pereți detașabili. Vom avea nevoie de 2-3 astfel de tăvi, în cazul în care nu veți folosi doar una, și veți coace blaturile pe rând, în care vom adăuga hârtie de copt. Împărțim compoziția în tăvile noastre, nivelăm blatul cu ajutorul unei spatule, iar ulterior punem tăvile în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 170°C, timp de aproximativ 40 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tăvile din cuptor și vom lăsa blatul să se răcească complet. Abia mai apoi putem tăia fiecare blat în parte, astfel încât să obținem nivelurile de care avem nevoie.
- Acum că blatul nostru este gata și se răcește, ne putem ocupa și de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga crema de brânză, alături de zahărul pudră, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, astfel încât să se încorporeze cu succes. Imediat apoi, vom adăuga și frișca lichidă și mixăm conținutul timp de aproximativ 5 minute, pentru a obține textura unei creme.
- Tot ce ne-a rămas de făcut acum este să asamblăm tortul nostru delicios. Așadar, vom avea nevoie de un platou de dimensiuni mai mari, pe care vom așeza un prim strat de blat, vom împărții cantitatea de cremă astfel încât să ne ajungă pentru toate straturile, și să mai păstrăm puțină și pentru marginile tortului. Urmează să nivelam un prim strat de cremă peste cel de blat, ulterior așezăm o altă bucată de blat și un alt strat de cremă, iar procesul se repetă până când bucățile de blat și crema sunt toate terminate.
- La final, vom decora tortul nostru cu crema rămasă pe margine, deasupra vom așeza și câteva bucățele de căpșune, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit după ce tortul va mai sta la frigider timp de cel puțin o oră. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.