Tort Red Velvet decorat cu căpșune. Pregătește această delicatesă, chiar la tine în bucătărie!

retete de gustare

Tort Red Velvet decorat cu căpșune

Tortul Red Velvet decorat cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Red Velvet decorat cu căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort Red Velvet decorat cu căpșune, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort Red Velvet decorat cu căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Fursecuri Waffles învelite în ciocolată albă. Cu siguranță nu ai mai încercat un astfel de desert!

Tort Red Velvet decorat cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Brioșe de ciocolată cu cremă neagră. Un desert luxos, în adevăratul sens al cuvântului!

Timp de preparare – o ora

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Tort Red Velvet decorat cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 300 g de făină
  • 200 g de unt
  • 5 ouă
  • 300 g de zahăr
  • 250 ml de lapte bătut sau chefir
  • 20 g de pudră de cacao
  • 10 g de bicarbonat de sodiu
  • un pliculeț de praf de copt
  • o esență de vanilie
  • o lingură și jumătate de oțet
  • Sare
  • colorant alimentar roșu, gel

tort red velvet
Tort Red Velvet decorat cu căpșune[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru cremă

  • 700 g de cremă de brânză
  • 450 ml de frișcă lichidă
  • 100 g de zahăr pudră

ingredient pentru decor

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

  • căpșune proaspete

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

tort red velvet cu capsune
Tort Red Velvet decorat cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să ne ocupăm de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom pune făina și pudra de cacao, amestecând în cele 2 ingrediente cu ajutorul unui tel.
  • Într-un alt bol de dimensiuni mai mari, separat, vom adăuga untul, alături de zahăr, esența de vanilie și un praf de sare, după gust, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer timp de aproximativ 5 minute. După acest interval de timp, vom adăuga treptat și ouăle, timp în care vom continua să mixăm pentru a se încorpora rând pe rând. La final, amestecăm cu mixerul pentru încă 5 minute, până când vom obține o compoziție deschisă la culoare. Imediat apoi, adăugăm și puțin colorant alimentar și îl încorporăm bine cu mixerul. Nu în ultimul rând, vom adăuga peste această compoziție și laptele bătut sau chefirul, în funcție de alegerea făcută.
  • Acum a venit momentul să amestecăm atât compoziția cu ingrediente uscate, cât și compoziția cu ingrediente umede, împreună. Așadar, începem să cernem cu grijă amestecul de făină cu pudră de cacao, peste restul ingredientelor din bol, iar inițial vom amesteca cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare de sus în jos. Ulterior, vom mai adăuga încă puțin colorant alimentar roșu, pentru a obține nuanța de Red Velvet și îl încorporăm cu ajutorul unui mixer.

Tort Red Velvet decorat cu căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mici vom adăuga bicarbonatul de sodiu cu pliculețul de praf de copt, dar și lingurile de oțet, iar ulterior vom încorpora acest amestec în restul compoziției pentru blat.
  • Acum vom pregăti și tăvile noastre de cuptor, rotunde cu pereți detașabili. Vom avea nevoie de 2-3 astfel de tăvi, în cazul în care nu veți folosi doar una, și veți coace blaturile pe rând, în care vom adăuga hârtie de copt. Împărțim compoziția în tăvile noastre, nivelăm blatul cu ajutorul unei spatule, iar ulterior punem tăvile în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 170°C, timp de aproximativ 40 de minute.
  • După acest interval de timp, vom scoate tăvile din cuptor și vom lăsa blatul să se răcească complet. Abia mai apoi putem tăia fiecare blat în parte, astfel încât să obținem nivelurile de care avem nevoie.

retete pentru desert
Tort Red Velvet decorat cu căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Acum că blatul nostru este gata și se răcește, ne putem ocupa și de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga crema de brânză, alături de zahărul pudră, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, astfel încât să se încorporeze cu succes. Imediat apoi, vom adăuga și frișca lichidă și mixăm conținutul timp de aproximativ 5 minute, pentru a obține textura unei creme.
  • Tot ce ne-a rămas de făcut acum este să asamblăm tortul nostru delicios. Așadar, vom avea nevoie de un platou de dimensiuni mai mari, pe care vom așeza un prim strat de blat, vom împărții cantitatea de cremă astfel încât să ne ajungă pentru toate straturile, și să mai păstrăm puțină și pentru marginile tortului. Urmează să nivelam un prim strat de cremă peste cel de blat, ulterior așezăm o altă bucată de blat și un alt strat de cremă, iar procesul se repetă până când bucățile de blat și crema sunt toate terminate.
  • La final, vom decora tortul nostru cu crema rămasă pe margine, deasupra vom așeza și câteva bucățele de căpșune, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit după ce tortul va mai sta la frigider timp de cel puțin o oră. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tort Red Velvet decorat cu căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Brioșe de ciocolată cu cremă neagră. Un desert luxos, în adevăratul sens al cuvântului!

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies