Tort cu cremă de mascarpone și zmeură. Alege să îți sărbătorești ziua cu acest minunat tort!

retete de gustare

Tort cu cremă de mascarpone și zmeură

Tortul cu cremă de mascarpone și zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu cremă de mascarpone și zmeură.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort cu cremă de mascarpone și zmeură, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort cu cremă de mascarpone și zmeură

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Cheesecake cu dovleac și frișcă. Jocul de culori îl face și mai gustos!

tort cu zmeura
Tort cu cremă de mascarpone și zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Creveți marinați la grătar cu sos. O rețetă rapidă și gustoasă!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp de preparare – o ora

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

tort cu crema de mascarpone si zmeura
Tort cu cremă de mascarpone și zmeură[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 3 ouă întregi+ 4 albușuri de ou
  • 200 g de zahăr
  • Sare
  • un pliculeț de praf de copt
  • 100 g de zmeură proaspătă
  • 250 g de făină

ingrediente pentru sirop

  • 200 ml de apă
  • 100 g de zahăr
  • o esență de vanilie

ingrediente pentru crema de mascarpone

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 250 g de crema de mascarpone
  • 250 g de ciocolată albă
  • 350 ml de frișcă lichidă
  • 5 g de gelatina
  • 550 g de zmeură proaspătă

Ingrediente pentru decor

  • zmeură proaspătă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau

chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Tort cu cremă de mascarpone și zmeură[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara blatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga ouăle întregi, și albușurile, un praf de sare, după gust, toată cantitatea de zahăr, iar separat vom cerne printr-o sită făina amestecată cu pliculețul de praf de copt.
    Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unui mixer, până când vom observa că această compoziție începe să își tripleze volumul, iar zahărul este dizolvat complet. Odată ce am obținut compoziția dorită, deasupra vom adăuga, treptat, și făina cu pliculețul de praf de copt, amestecate în prealabil, timp în care vom continua să mixăm ușor.
  2. Acum vom avea nevoie să pregătim și tava noastră de cuptor, rotundă, cu pereții detașabili, în care vom așeza hârtie de copt, iar deasupra vom turna și toată compoziția pentru blatul nostru, o vom nivela cu ajutorul unei spatule, iar deasupra vom așeza din loc în loc, așa cum ne dorim și câteva bucățele de zmeură proaspătă.
  3. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 15 minute, sau până când vom observa că trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, și vom lăsa blatul să se răcească complet în tavă.
  4. În acest timp ne vom ocupa și de prepararea siropului, iar tot ce trebuie să facem este să adăugăm într-un bol de dimensiuni potrivite cantitatea de apă, zahăr, dar și esența de vanilie și să amestecăm toate ingredientele împreună.
  5. Odată ce și siropul nostru este pregătit, ne vom ocupa de prepararea cremei de mascarpone. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem într-un bol de dimensiuni mai mici, prima dată, gelatina la hidratat, peste care vom adăuga esența de vanilie dar și câteva linguri de apă sau lapte. Separat, vom adăuga ciocolata albă într-un bol de dimensiuni potrivite și îl băgăm la cuptorul cu microunde pentru a se topi, timp de aproximativ 2 minute. După acest interval de timp, vom scoate ciocolata din cuptorul cu microunde, o vom amesteca puțin pentru a se omogeniza iar ulterior vom adăuga imediat și gelatina.
  6. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga crema de mascarpone, peste care vom turna ciocolata albă topită alături de gelatină, și vom amesteca ingredientele împreună. Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari vom amesteca frișca lichidă cu mixerul până când vom obține o cremă spumoasă, iar ulterior o vom încorpora treptat cu ajutorul unei spatule în crema de mascarpone cu ciocolată.
  7. Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, putem să ne ocupăm de asamblarea tortului. Așadar, vom scoate din tava de cuptor blatul nostru cu zmeură și îl vom tăia în 2 părți cât se poate de egale, pe lungime. Ulterior, vom așeza prima parte de blat pe un platou de dimensiuni mai mari, îl vom însiropa atât cât ne dorim cu siropul pregătit, împărțim crema de mascarpone în 2 părți cât se poate de egale, astfel încât la final să acoperim și întregul tort, iar una dintre părți o vom turna peste prima parte de blat și o vom nivela cu ajutorul unei spatule. Ulterior așezăm cu grijă deasupra și a 2-a parte din blatul de tort, deasupra formăm un strat mai consistent de cremă de mascarpone, iar ulterior îmbrăcăm întregul tort cu crema păstrată.
  8. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit, după ce vom adăuga deasupra și câteva bucățele de zmeură proaspătă, pentru decor și vom mai ține tortul timp de cel puțin o oră la frigider. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tort cu cremă de mascarpone și zmeură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum să speli fructele de mare, în mod corespunzător. Ce beneficii au fructele de mare pentru sănătate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies