Tortul cu cremă de vanilie și fulgi de migdale reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort cu cremă de vanilie și fulgi de migdale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cu cremă de vanilie și fulgi de migdale, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort cu crem ă de vanilie și fulgi de migdale
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort cu cremă de vanilie și fulgi de migdale, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – 50 minute
Porții – 10-12 persoane
Ingrediente – Tort cu crem ă de vanilie și fulgi de migdale
Ingrediente pentru tort
- 2 căni de făină
- 2 linguri de praf de copt
- un sfert de linguriță de sare
- o cană de unt (la temperatura camerei)
- o cană de zahăr granulat
- 4 ouă mari (la temperatura camerei)
- o linguriță de esență de vanilie
- o jumătate de cană de lapte (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru crem ă de vanilie
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 2 căni de smântână groasă
- o jumătate de cană de zahăr pudră
- o linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru decor
- o jumătate de cană de migdale
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10-12 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!
Mod de preparare - Tort cu crem ă de vanilie și fulgi de migdale
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. În continuare, vom unge două forme rotunde de tort, cu puțin unt, iar deasupra vom așeza hârtie de copt.
Pasul 2.
Pasul 3. Într-un bol mare, vom amesteca o cană de unt (la temperatura camerei), cu o cană de zahăr granulat, până devine ușor și pufos, aproximativ 3-4 minute. Adăugăm cele 4 ouă mari (la temperatura camerei) pe rând, bătând bine după fiecare adăugare.
Se amestecă și cu o lingură de esență de vanilie.Pasul 4. A venit timpul să adăugăm treptat ingredientele uscate în amestecul de unt, alternând cu o jumătate de cană de lapte (la temperatura camerei). Procesul se repetă până când se combină uniform.
Pasul 5. Împărțiți aluatul cât mai egal cu putință, între cele două tăvi pregătite, aluat pe care îl vom uniformiza cu o spatulă. Blatul se coace timp de 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru, iese curată.
Pasul 6. După acest interval de timp, scoatem tăvile din cuptor și le lăsăm să se răcească în tavă timp de 10 minute. Apoi le scoatem din tăvi, pentru a se răci complet.
Pasul 7. În acest timp vom prepara crema de vanilie. Într-un bol mare, amestecăm 2 căni de smântână groasă, cu o jumătate de cană de zahăr pudră și o lingură de esență de vanilie până se formează vârfuri tari.
Pasul 8. Odată ce blatul s-a răcit complet, vom așeza un strat pe farfurie, peste care vom întinde jumătate din crema de vanilie peste stratul de tort, folosind o spatulă pentru a o netezi uniform. Punem apoi al doilea strat de blat și întindem crema de vanilie rămasă peste stratul de tort. Deasupra presărăm câțiva fulgi de migdale, tortul se lasă să se răcească la frigider pentru cel puțin 30 de minute pentru a lăsa crema să se întărească, iar rețeta este gata!
Tortul cu cremă de vanilie și fulgi de migdale este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Tarte cu flori din marțipan. Alege să-i impresionezi pe toți!