Tortul cu foi cu miere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort cu foi cu miere.
Rețetă de Tort cu foi cu miere
Rețeta delicioasă de Tort cu foi cu miere, absolut minunat, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort cu foi cu miere este de o oră
Timp de preparare - o oră
Timp total - 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Tort cu foi cu miere este pentru 6 persoane
Ingrediente – Tort cu foi cu miere
Ingrediente pentru foi
- 150 g de unt, la temperatura camerei
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 250 g de zahăr granulat
- 4 ouă, la temperatura camerei
- 4 linguri pline de miere
- 650 g de făină
ingrediente pentru cremă
- 250 g de zahăr pudră
- 550 g de smântână pentru frișcă, la temperatura camerei
- o esență de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilinat
- 550 g de smântână fermentată
- un pahar și jumătate de alune
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Vafe cu înghețată și căpșune proaspete. Rețetă belgiană pentru a cuceri papilele gustative!
Mod de preparare - Tort cu foi cu miere
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tort cu foi cu miere, este să începem prin a aduce o oală de dimensiuni potrivite.
- Astfel încât, în continuare, este nevoie să-l transferăm pe o suprafață plată, pe care am presărat făină în prealabil, iar cu ajutorul unui cuțit sau unei raclete, veți împărți aluatul în aproximativ 10 bucăți, cât se poate de egale, pe care ulterior le vom forma niște biluțe, pentru a le așeza într-o folie alimentară și a le pune la frigider timp de aproximativ o oră.
- După acest interval de timp, vom scoate câte o bucată de aluat pe rând, și vom începe să o întindem direct pe hârtia de copt care se află deja într-o tavă de cuptor, presărată fiind deja cu făină, astfel încât să obținem un disc mai subțire ca grosime. Astfel, fiecare disc în parte, pe rând, ajuns în acest moment, se va tăia cu ajutorul unei farfurii pentru a ne ieși un cerc cât se poate de uniform.
- Acum a venit momentul să pregătim și cuptorul nostru, pe care îl vom preîncălzit la o temperatură de 180 °C, pentru ca ulterior să introducem fiecare cerc de aluat, respectiv blat, în cuptor timp de aproximativ 10 minute. Atenție însa! Resturile care ne-au rămas în momentul în care am tăiat cu farfuria fiecare cerc în parte, le vom folosi pentru decor, motiv pentru care le vom pune deoparte.
- În acest timp, vom pregăti și crema noastră delicioasă pentru tort. Așadar, vom avea nevoie de vasul mixerului automat, în care vom transfera smântâna pe care am scos-o în prealabil, alături de smântâna pentru frișcă, esența de vanilie sau pliculețul de zahăr vanilinat, dar și zahărul pudra. Toate aceste ingrediente se vor mixa, la viteză mică, apoi treptat o vom crește astfel încât compoziția noastră să formeze crema pe care ne-o dorim.
- După ce toate bucățile noastre de aluat sunt gata, le vom scoate din cuptor, ne vom așeza pe un platou, ia rând pe rând vom începe să le ungem cu cremă, din abundență, urmând ca la final, să punem cremă și pe marginea tortului. Ulterior, acesta se va introduce în frigider.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de resturile de aluat pe care le-am lăsat deoparte, motiv pentru care, le vom mărunți și le vom amesteca într-un blender, alături de alune. După acest pas, dar și după ce tortul nostru a stat puțin la frigider, îl vom scoate pentru a presăra acestea atât deasupra sa, cât și pe lateralele sale.
- În continuare, tortul se va introduce la frigider, de preferat, peste noapte, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Înghețată de mango. Un gust fresh, pentru o zi toridă de vară!