Ileana sterp, fiica cea mare a mamei Geta, a obișnuit deja să împartă pe rețelele de socializare cu urmăritorii săi momente din viață, alături de familie, dar și bunătățile pe care le pregătește cu drag de fiecare dată în bucătărie. De această dată, ea a dezvăluit cum pregătește un desert al copilăriei, tortul de mere, astfel că a prezentat care sunt ingredientele pe care le folosește în realizarea lui.
„Este om în lista mea care să spună ca acesta nu a fost desertul copilăriei lui? Facem astăzi tort de mere și rămâneți cu mine să vedeți modul de preparare.”, a spus Ileana Sterp.
După ce toate ingredientele sunt pregătite, aceasta începe prin a curăța merele și a le scoate cotorul, apoi topește margarina. Caramelizează 250 g de zahăr în forma de copt, peste care pune merele curățate umplute cu gem și nucă.
După toate acestea, Ileana se ocupă de pregătirea blatului, astfel că amestecă gălbenușurile cu praful de copt stins în zeamă de lămâie și din nou în margarină. Cele două compoziții se unesc, se amestecă ușor, iar toată compoziția urmează a fi turnată peste mere, uniformizând totul și lăsat la cuptor pentru o oră. „Începem cu merele pe care le curățăm și le scoatem cotorul, apoi topim margarina pentru copt și prăjituri.
250 g de zahăr se caramelizează direct în forma de copt (eu am folosit o oală). Peste punem merele curățate pe care le umplem cu gem și nucă. Apoi ne ocupăm de blat și batem albușurile cu zahărul. Gălbenușurile se amesteca cu praful de copt stins cu zeamă de lămâie, margarină pentru copt și prăjituri și esența. Se unesc aceste 2 compoziții si se adaugă făină, amestecând ușor.
Turnăm compoziția peste mere, uniformizam totul și dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ o oră sau până acesta are culoarea maronie deasupra. Se lasă la răcit, apoi se întoarce oala invers, astfel ca suprafața caramelizată sa fie deasupra. Acesta este un tort delicios și foarte ușor de făcut și vă îndemn și pe voi să-l încercați!”, a mai povestit Ileana Sterp.