Tort cu mere, rețeta delicioasă a Ilenei Sterp. “Este om în lista mea care să spună că acesta nu a fost desertul copilăriei lui?”

Tort cu mere, rețeta delicioasă a Ilenei Sterp. “Este om în lista mea care să spună că acesta nu a fost desertul copilăriei lui?”
Tort cu mere, rețeta delicioasă a Ilenei Sterp. “Este om în lista mea care să spună că acesta nu a fost desertul copilăriei lui?”

Ileana Sterp a pregătit rețeta gortului de mere.

Ileana sterp, fiica cea mare a mamei Geta, a obișnuit deja să împartă pe rețelele de socializare cu urmăritorii săi momente din viață, alături de familie, dar și bunătățile pe care le pregătește cu drag de fiecare dată în bucătărie. De această dată, ea a dezvăluit cum pregătește un desert al copilăriei, tortul de mere, astfel că a prezentat care sunt ingredientele pe care le folosește în realizarea lui.

Care sunt ingredientele pentru tortul de mere

Citește și: Cornulețe cu brânză sărată, rețeta pregătită de Ileana Sterp. „Sunt fragede și ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare în timpul zilei.”

Citește și: De ce iese cozonacul necopt la mijloc. Reguli de bază pentru a obține un cozonac delicios

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„Este om în lista mea care să spună ca acesta nu a fost desertul copilăriei lui? Facem astăzi tort de mere și rămâneți cu mine să vedeți modul de preparare.”, a spus Ileana Sterp.

Ingrediente:

  • 8 mere
  • 10 ouă
  • 350 g zahăr
  • 60 g faina
  • 50 g margarină pentru copt și prăjituri
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lămâie
  • esență de vanilie

pentru umplutura merelor:

  • gem
  • nucă

pentru sirop:

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 100 ml apă
  • esență de rom
  • două linguri de zahăr.

Cum pregătește Ileana Sterp  tortul de mere

După ce toate ingredientele sunt pregătite, aceasta începe prin a curăța merele și a le scoate cotorul, apoi topește margarina. Caramelizează 250 g de zahăr  în forma de copt, peste care pune merele curățate umplute cu gem și nucă.

După toate acestea, Ileana se ocupă de pregătirea blatului, astfel că amestecă gălbenușurile cu praful de copt stins în zeamă de lămâie și din nou în margarină. Cele două compoziții se unesc, se amestecă ușor, iar toată compoziția urmează a fi turnată peste mere, uniformizând totul și lăsat la cuptor pentru o oră.  „Începem cu merele pe care le curățăm și le scoatem cotorul, apoi topim margarina pentru copt și prăjituri.
250 g de zahăr se caramelizează direct în forma de copt (eu am folosit o oală). Peste punem merele curățate pe care le umplem cu gem și nucă. 
Apoi ne ocupăm de blat și batem albușurile cu zahărul. Gălbenușurile se amesteca cu praful de copt stins cu zeamă de lămâie, margarină pentru copt și prăjituri și esența. Se unesc aceste 2 compoziții si se adaugă făină, amestecând ușor.
Turnăm compoziția peste mere, uniformizam totul și dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ o oră sau până acesta are culoarea maronie deasupra. 
Se lasă la răcit, apoi se întoarce oala invers, astfel ca suprafața caramelizată sa fie deasupra. Acesta este un tort delicios și foarte ușor de făcut și vă îndemn și pe voi să-l încercați!”, a mai povestit Ileana Sterp.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cornulețe cu brânză sărată, rețeta pregătită de Ileana Sterp. „Sunt fragede și ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare în timpul zilei.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies