Tortul cu nuci pecan și cremă de cafea reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort cu nuci pecan și cremă de cafea. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cu nuci pecan și cremă de cafea, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort cu nuci pecan și crem ă de cafea
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort cu nuci pecan și cremă de cafea, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Tort cu nuci pecan și crem ă de cafea
Ingrediente pentru tort
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 2 căni de făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- sare (după gust)
- o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
- o cană și jumătate de zahăr granulat
- 2 ouă mari (la temperatura camerei)
- o cană de lapte (la temperatura camerei)
- o linguriță de esență de vanilie
- o cană de nuci pecan tocate
Ingrediente pentru crem ă de cafea
- o cană de smântână groasă (la temperatura camerei)
- un sfert de cană de zahăr cofetar
- o lingură de granule de cafea instant
- o linguriță de esență de vanilie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Sucul de lămâie, ajută la diete sau îngrașă?
Mod de preparare - Tort cu nuci pecan și crem ă de cafea
Pasul 1.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol mediu, în care vom amesteca 2 căni de făină, 2 lingurițe de praf de copt și sare (după gust).
Pasul 3. Adăugați treptat amestecul de făină în amestecul de unt, alternând cu o cană de lapte și o linguriță de esență de vanilie.
Se amestecă până când se combină. Abia apoi vom încorpora o cană de nuci pecan tocate în prealabil.Pasul 4. A venit momentul să împărțiți aluatul uniform între cele două forme de tort pregătite și să le coaceți timp de 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul blatului, iese curată.
Pasul 5. După acest interval de timp, lăsați blatul să se răcească în tăvi timp de 10 minute înainte de a le scoate, pentru a le lăsa să se răcească complet, chiar pe gratele de sârmă.
Pasul 6. În acest timp, pregătiți crema de cafea. Așadar, vom avea nevoie de un bol mediu, în care vom combina o cană de smântâna groasă (la temperatura camerei), un sfert de cană de zahăr de cofetar, o lingură de granule de cafea instant și o linguriță de esență de vanilie. Cu un mixer, la viteză medie-mare, vom bate amestecul până se formează vârfuri tari.
Pasul 7. Odată ce blatul s-a răcit complet, așezați un strat pe o farfurie, întindeți un strat generos de cremă de cafea deasupra primului strat, apoi puneți al doilea strat de blat deasupra stratului de cremă, pentru ca ulterior să întindeți un alt strat de cremă de cafea peste cel de-al doilea strat de blat. Deasupra vom presăra câteva nuci pecan tocate, iar desertul se poate servi imediat sau trebuie păstrat la frigider până când este gata de servire și rețeta este gata!
Tortul cu nuci pecan și cremă de cafea este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Spaghete cu sos roșu, parmezan și măsline verzi