Tort cu nuci pecan și cremă de cafea, perfect pentru o ocazie specială. Descoperă cum să prepari un tort cu nuci pecan care va cuceri papilele gustative!

reteta de tort cu nuci pecan si crema de cafea
Rețetă de Tort cu nuci pecan și cremă de cafea, perfect pentru o ocazie specială

Tortul cu nuci pecan și cremă de cafea reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort cu nuci pecan și cremă de cafea. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cu nuci pecan și cremă de cafea, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tort cu nuci pecan și crem ă de cafea

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tort cu nuci pecan și cremă de cafea, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – o oră

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente –  Tort cu nuci pecan și crem ă de cafea

Ingrediente pentru tort

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 2 căni de făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • sare (după gust)
  • o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
  • o cană și jumătate de zahăr granulat
  • 2 ouă mari (la temperatura camerei)
  • o cană de lapte (la temperatura camerei)
  • o linguriță de esență de vanilie
  • o cană de nuci pecan tocate

Ingrediente pentru crem ă de cafea

  • o cană de smântână groasă (la temperatura camerei)
  • un sfert de cană de zahăr cofetar
  • o lingură de granule de cafea instant
  • o linguriță de esență de vanilie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

tort cu nuci pecan si crema de cafea
Rețetă de Tort cu nuci pecan și cremă de cafea, perfect pentru o ocazie specială[Sursa foto: pexels]

Citește și: Sucul de lămâie, ajută la diete sau îngrașă?

Mod de preparare -  Tort cu nuci pecan și crem ă de cafea

Pasul 1.

 În primul și-n primul rând, trebuie să   preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, iar tot acum trebuie și să ungeți și făinați două forme de tort rotunde, pe care le vom lăsa deoparte.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol mediu, în care vom amesteca 2 căni de făină, 2 lingurițe de praf de copt și sare (după gust).

Bolul se pune deoparte. Într-un alt bol mare, vom adăuga o juatate de cană de unt (la temperatura camerei), și o cană și jumătate de zahăr granulat, până devine ușor și pufos. Abia apoi, vom adăuga 2 ouă mari (la temperatura camerei) pe rând, bătând bine după fiecare adăugare.

Pasul 3.  Adăugați treptat amestecul de făină în amestecul de unt, alternând cu o cană de lapte și o linguriță de esență de vanilie.

Se amestecă până când se combină. Abia apoi vom încorpora o cană de nuci pecan tocate în prealabil.

Pasul 4.  A venit momentul să împărțiți aluatul uniform între cele două forme de tort pregătite și să le coaceți timp de 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul blatului, iese curată.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai simpla reteta de tort cu nuci pecan
Rețetă de Tort cu nuci pecan și cremă de cafea, perfect pentru o ocazie specială[Sursa foto: pexels]

Pasul 5.  După acest interval de timp, lăsați blatul să se răcească în tăvi timp de 10 minute înainte de a le scoate, pentru a le lăsa să se răcească complet, chiar pe gratele de sârmă.

Pasul 6.  În acest timp, pregătiți crema de cafea. Așadar, vom avea nevoie de un bol mediu, în care vom combina o cană de smântâna groasă (la temperatura camerei), un sfert de cană de zahăr de cofetar, o lingură de granule de cafea instant și o linguriță de esență de vanilie. Cu un mixer, la viteză medie-mare, vom bate amestecul până se formează vârfuri tari.

Pasul 7.  Odată ce blatul s-a răcit complet, așezați un strat pe o farfurie, întindeți un strat generos de cremă de cafea deasupra primului strat, apoi puneți al doilea strat de blat deasupra stratului de cremă, pentru ca ulterior să întindeți un alt strat de cremă de cafea peste cel de-al doilea strat de blat. Deasupra vom presăra câteva nuci pecan tocate, iar desertul se poate servi imediat sau trebuie păstrat la frigider până când este gata de servire și rețeta este gata!

Tortul cu nuci pecan și cremă de cafea  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai buna reteta de tort cu nuci pecan
Rețetă de Tort cu nuci pecan și cremă de cafea, perfect pentru o ocazie specială[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Spaghete cu sos roșu, parmezan și măsline verzi



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Chec cu ciocolată, vanilie și alune de pădure, perfect pentru musafiri

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies