Tortul Red Velvet se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Red Velvet. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort Red
Rețetă de Tort Red Velvet
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 350 g zahăr
- 150 g unt
- 4 ouă
- 300 ml lapte bătut
- o jumătate de linguriță de colorant roșu
- 3 linguri de cacao
- 300 g făină
- 1 pliculeț de praf de copt
- 1 linguriță de oțet alb
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru crema
- 550 g mascarpone
- 350 ml smântână dulce
- 150 g zahăr pudra
Înainte de a
Mod de preparare
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem este să scoatem untul din frigider, pentru a se afla la temperatura camerei, în momentul în care ne vom apuca de prepararea
- Imediat apoi, adăugăm peste și ouăle, însă pe rând, în timp ce mixam și adăugăm treptat și câte o lingură din cantitatea de făină. Amestecăm bine de fiecare dată, pentru ca ingredientele să se omogenizeze. Jumătate din cantitate de făină, rămasă, o amestecăm cu jumătate din cantitatea de pudră de cacao și cu pliculețul de praf de copt. O adăugăm și o amestecăm bine, pentru că mai apoi să adăugăm în bol și laptele bătut, colorantul alimentar și esența de vanilie. Bineînțeles că vom amesteca din nou, iar apoi cernem deasupra restul de amestec de făină și pudra de cacao, din ce ne-a mai rămas. Abia la final amestecăm și bicarbonatul de sodiu pe care l-am stins cu oțet și amestecăm iar.
- Acum vom avea nevoie de 3 tăvi de cuptor, rotunde, cu marginile detașabile, de preferat. Împărțim cantitatea de aluat în cele 3 tăvi de cuptor și nivelăm cu o spatulă. Introducem tăvile cu blatul nostru în cuptorul preîncălzit la o temperatura de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, scoatem tăvile din cuptor, ulterior și blaturile din tăvi și le lăsăm deoparte să se răcească.
- Acum a venit momentul să preparăm și crema noastră pentru tort. Așadar, tot ce trebuie să facem este să amestecăm mascarpone cu smântâna dulce cu un mixer, până obținem o textură mai tare. Adăugăm apoi și zahărul pudră și mixăm, astfel încât să se încorporeze cât mai bine cu restul ingredientelor. Crema obținută se introduce în frigider până o utilizăm pentru ornarea tortului.
- A venit timpul să ne ocupăm de ornarea desertului, motiv pentru care vom alege un platou mai mare, rotund, în mijlocul căruia vom pune puțină cantitate de cremă, pentru a stabiliza primul strat de blat. În continuare, așezăm prima bucată de blat, iar după ce am împărțit cantitatea de cremă în 3 părți cât se poate de egale, dar am păstrat și pentru a îmbrăca tortul, vom începe să așezăm crema și să o nivelăm cu o spatulă, pe prima bucată de aluat. Procesul se repetă și pentru restul bucăților de blat, iar ulterior, vom îmbracă tortul obținut, cu restul cremei rămase.
- Tortul se poate decora cu merișoare congelate sau cu orice alte decorațiuni doriți, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.