Totul despre cancerul de prostată la bărbați. „Este 100% vindecabil”

sfaturi cancer de prostata
Sfaturi de la medic, legat de cancerul de prostată

Cancerul de prostată este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de cancer la bărbați. Nu doar că simptomele îi afectează pe bărbați la nivel fizic, ci și psihic și social. Din fericire, odată cu tehnologia, și medicina a evoluat, venind în ajutorul pacienților care se confruntă cu diverse boli.

În cadrul emisunii, „Apel la consilier”, difuzată pe postul Kanal D, medicul urolog Anar Mammadov, a explicat ce este prostata, cum se manifestă asupra bărbaților, dar și cum poate fi tratată.

Când apare cancerul de prostată

totul despre cancerul de prostata
Informații legate de cancerul de prostată[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu. ”Dacă nu existau semne de intimitate în familia noastră, atunci nici noi nu avem acest model și suntem poate mai reci.”

Acest tip de afecțiune este prezentă doar în organismul masculin, iar principalele semne apar după vârsta de 40 de ani. Doctorul a explicat importanța vizitei la medicul urolog, deoarece această boală nu produce simptome la început.

„Cancerul de prostată nu prezintă, de obicei, niciun simptom la început. Din acest motiv, le recomandăm pacienților să verifice, în fiecare an, începând cu vârsta de 40 de ani, analiza urinară PSA.

Doar în stadiul avansat, pe măsură ce cancerul de prostată iese din propria carcasă, opt apărea dureri la nivelul oaselor, dificultăți la urinare, sângerări în urină, sângerări în lichidul seminal.”, a declarat specialistul.

Cu toate că există metode prin care bărbații pot rezolva această problemă, în cazul celor care suferă de această afecțiune, este recomandat să meargă la un control medical, măcar de două ori pe an.

Prin această modalitate, pacientul va cunoaște exact etapele bolii, dar și ce tratament trebuie să urmeze.

„În cazul în care o persoană se confruntă cu această boală, este recomandat să meargă la un control măcar o dată la 6 luni. În acest mod, prin diverse forme de cercetare medicală, precum RMN sau biopsie, situația este ținută sub control de către un doctor specializat.”

, a precizat medicul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Care sunt simptomele prostatei

cancer prostata simptome
Care sunt simptomele atunci când suferi de cancer de prostată[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Superalimente care iti ofera energie garantat

Spre deosebire de alte boli, cancerul la prostată poate afecta destul de sever viața socială a bărbaților, din cauza simptomelor pe care le produce.

De aceea, o persoană care suferă de această boală trebuie să știe foarte bine cum să gestioneze toată situația, la nivel emoțional. Doctorul urolog a explicat care sunt principalele probleme cu care se confruntă cei diagnosticați cu această afecțiune: „Urinare bifurcată, urinare frecventă noaptea, uneori urinare frecventă în timpul zilei, senzație de exces de urină în vezica urinară după ce urinează. Aceste lucruri pot indica mărirea prostatei.”

Cum se tratează cancerul de prostată

cancer de prostata tratament
Cum poți trata cancerul de prostată[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce înseamnă endometrioza. „Cauza infertilității este endometrioza”

Datorită tehnologiei avansate, cancerul de prostată este una dintre puținele boli care se pot vindeca în totalitate. Medicul a explicat că există două modalități de tratament, la care pot apela cei care suferă de această afecțiune. Cu toate acestea, specialistul a subliniat importanța diagnosticării timpurii, pentru ca vindecarea să fie posibilă.

 Conform studiilor, se pare că această boală a devenit din ce în ce mai des întâlnită, în ultima perioadă. Acest fapt se datorează creșterii speranței la viață, deoarece riscul de a dezvolta cancer de prostată crește odată cu vârsta.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Diagnosticarea precoce este foarte importantă. Dacă vârsta diagnosticului precoce este tânără, există câteva alternative de tratament pentru cancerele de prostată pe care le diagnosticăm devreme. Pacienții sunt unoeori foarte tineri și ezită să își extirpe prostata, iar dacă tipul de boală, mărimea și localizarea tumorii ne permit, aplicăm noi metode de tratament. Aplicăm tehnologia pe care o numim HIFU, care presupune unde cu ultrasunete focalizate, de înaltă frecvență. Aceasta arde doar celula canceroasă a cancerului de prostată. A doua metodă este cea robotică. În cazul în care cancerul de prostată este diagnosticat la timp, această metodă de tratament este foarte eficientă. Îndepărtăm prostata în mod robotizat, protejând nervii și mușchii de incontinență urinară.”, a declarat specialistul.

Cu toate acestea, specialistul a subliniat importanța diagnosticării timpurii, pentru ca vindecarea să fie posibilă.

„Cancerul de prostată este 100% vindecabil. Este important doar să se facă un diagnostic timpuriu. Prin protejarea granițelor chirurgicale ale prostatei, îndepărtarea tuturor zonelor tumorale, îndepărtarea ganglionilor limfatici, calitatea vieții pacientului crește.”, a declarat medicul urolog.

 

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Care sunt problemele glandei tiroide la copii. Ghid complet pentru părinți despre identificarea și tratamentul problemelor glandei tiroide în rândul copiilor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies