Totul despre pilozitatea excesivă la copii! „Este important sa mergem la medic pentru că aceasta apariție a pilozității în exces"

Totul despre pilozitatea excesivă la copii! „Este important sa mergem la medic pentru că aceasta apariție a pilozității în exces
Totul despre pilozitatea excesivă la copii! „Este important sa mergem la medic pentru că aceasta apariție a pilozității în exces"

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre pilozitatea excesivă la copii.

Pilozitatea excesivă la copii este un subiect de mare interes pentru părinți, mai ales despre părinții de fetițe care se confruntă cu o pilozitate exagerată.

În cadrul emisiunii „ Dimineața cu noi ” difuzată pe Kanal D, doamna doctor Iuliana Gherlan, medic primar endocrinolog a oferit detalii importante despre pilozitatea exagerată. Doamna doctor a vorbit și despre factorii externi, dar și interni, ce pot declanșa această pilozitate în exces și ce putem să facem atunci când observăm că al nostru copil se confruntă cu o astfel de problemă.

Ce este pilozitatea în exces

Citește si: Cât de sănătoase sunt fructele de mare. „Consumul de fructe de mare este asociat cu potență mai mare”

Pilozitatea reprezintă firele de păr de pe suprafața corpului. Potrivit spuselor specialistului, aceasta poate să fie de două feluri: pilozitate fină, numită vellus cu fir subțire și scurt și pilozitate de tip terminal, care apare la nivelul capului, în zona pubiană, iar la băieți pe barbă și mustață, fiind caracterizată de un fir de păr

gros.

Pilozitatea în exces înseamnă apariția părului gros la fetițe în zone în care nu ne-am aștepta să fie și în zone în care ar trebui să fie păr subțire: barbă, mustață, anterior de ureche, în jurul areolelor mamare, pe toracele superior, în zona sacrală, în zona buricului .”, spune doamna doctor.

De la ce vârstă începe să ne îngrijoreze problema pilozității în exces

Citește si: Ce pericol există în carnea de pui. ”Toxinele se găsesc și în pui și în pește, pe unele nici măcar nu le cunoaștem.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Specialistul în domeniu le recomandă părinților care se confruntă cu această problemă întâlnită la fetițe până la vârsta de 8 ani să consulte imediat un specialist în domeniu.

De la orice vârstă apariția pilozității aceleia terminale cu fir gros în zone în care nu ar trebui să fie trebuie să ne îngrijoreze și mai ales apariția pilozității în regiunea pubiană. De obicei după vârsta de 8 ani în momentul în care se secretă hormoni mai devreme și apare pilozitate pubiană mai devreme, trebuie să ne îngrijorăm.”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, după vârsta de 8 ani, atât fetițele, cât și băieții, încep să aibă miros de transpirație la subraț și încep să aibă pilozitatea axilară și pubiană. „ Ele sunt expresia unor hormoni din două glande mici de deasupra rinichilor numite glande suprarenale.”,  explică doamna endocrinolog. 

Ce trebuie să facem în cazurile de pilozitate în exces

Citește si: Epilarea definitivă, o soluție sigură pentru a scăpa de părul nedorit!

Primul pas este o vizită în cabinetul medicului endocrinolog. În urma unui control endocrinologic, acesta va depista care este cauza pilozității un exces, dacă este vorba de pilozitate în exces sau nu, și va acorda un tratament corespunzător.

Este important sa mergem la medic pentru că aceasta apariție a pilozității în exces sau a pilozității pubiene mai devreme de vârsta de 8 ani poate să fie doar o variantă normală, o variantă fiziologică apărută mai devreme de vârsta de 8 ani sau poate să fie mărturia unei afecțiuni sau

mărturia tratamentului cu diverse medicamente despre care trebuie să știm să luăm măsurile în consecință .”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Care sunt cauzele pilozității în exces

Citește si: Suferi de pilozitate excesiva? Iată care este cauza

În privința cauzelor pilozității în exces, acestea pot fi variate. Cauzele hormonale și genetice sunt pe lista de factori care ar putea influența apariția acestei afecțiuni, dar putem să vorbim și despre efectele negative ale unui tratament sau anumite cauze care au legătură cu mama copilului.

Există doar puține studii care au arătat că expunerea mamei însărcinată în trimestrul 3 de sarcină la anumiți derivați din plastic și din cosmetice se pot asocia cu un risc mai mare de apariție a pilozității pubiene mai devreme la fetițe, atunci când mama este purtătoarea unei fetițe, dar nu este nimic demonstrat științific .”, explică specialistul în domeniu.

Doamna doctor susține că mai întâi trebuie să identificăm cauza și să o îndepărtăm, iar ulterior vom vedea și efectul. De asemenea, un tratament complet împotriva acestei afecțiuni durează în jur de două luni.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Bolile de tiroidă și de ficat se văd pe piele

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies