Totul despre prietenia cu fosta iubită sau fostul iubit

Prietenia dupa o relatie
Cat de benefica este prietenia dupa o relatie

Cât de benefică este prietenia cu fosta iubită sau prietenia cu fostul iubit. Iată ce spune psihologul Cristian Andrei despre aceste relații.

Atunci când vine vorba despre prietenia cu fostul iubit sau fosta iubită, multe persoane nici nu vor să audă de acest lucru și preferă să țină distanța față de fosta relație. În schimb, există și persoane care reușesc să mențină o prietenie frumoasă cu fostul partener de viață. Însă, care este cea mai bună variantă, potrivit psihologului?

 

Doctorul Cristian Andrei a explicat în cadrul unui interviu TV cât de bine sau nu este să menții o relație de prietenie cu fostul iubit sau cu fosta iubită.

Prietenia cu fosta iubita
Este recomandata prietenia cu fosta iubita[Sursa foto: Unsplash]

Românii își transformă rudele în dușmani, foștii iubiți în dușmani. Este un obicei al zonei, mai ales în sudul României există ideea asta că dacă ai întrerupt sau s-a terminat o relație foarte frumoasă, ea trebuie să se întoarcă la fel ca o clătită pe partea cealaltă, să devină dușmănie, lucru care arată că, de fapt, relația continuă cu aceeași pasiune, numai că ea are semnificații negative.

Or dacă tu nu suporți să mai vină fosta pe la petrecerile pe care urmează să le faci, înseamnă că încă mai ai o relație cu ea, dar o să fie una negativă.

Citește și: 3 rezoluții pentru cupluri în 2023. Vă vor duce relația la următorul nivel

Este absolut normal ca tu să confirmi prin comportamentul tău sentimentele frumoase pe care le-ai avut cândva.

Și, de asemenea, de probează faptul că tu ai terminat o relație spunând: iartă-mă, sau spunând mulțumesc, nu du-te încolo”, a dezvăluit medicul psiholog.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Prieteni cu beneficii
Ce inseamna prieteni cu beneficii[Sursa foto: Unsplash]

Prietenia cu fosta iubită. Cum te comporți când o revezi și ești cu altcineva

Cât despre cum trebuie să te comporți în fața fostului iubit sau a fostei iubite, psihologul recomandă chiar și o petrecere de despărțire, iar astfel despărțirea să fie una frumoasă, în care să rămână în urmă doar amintirile frumoase.

Citește și: De ce apar certurile în relația de cuplu

Asta înseamnă că poți să vii și tu la petrecere cu actuala și ea poate să vină cu actualul, fără să existe priviri urâcioase la adresa persoanei celelalte.

De exemplu, actualul ei poate da mâna cu tine să se prezinte.

„Ce ar fi să dați o petrecere cu ocazia despărțirii? Un fel de petrecere de la revedere, adică să fie ceva frumos, în care toată lumea să accepte că s-a întâmplat asta. De ce să fie doar nuntă și să nu fie și petrecere de despărțire? Dacă se poate să găsești în tine ceva pozitiv, ar fi minunat, pur și simplu să îi zici celeilalte persoane mulțumesc, a fost super, am niște amintiri frumoase, nu mă aștept să șterg tot, gata, suntem doar noi

doi în relație, intră te rog în telefon și șterge cele 1300 de poze pe care le ai cu fosta că nu vreau să le văd. Păi acesta este telefonul meu, sunt amintirile mele, nu cumva vrei să mă duc cu doctorul Cristian Andrei la Spitalul 9 să îmi facă electroșocuri să mi-o scoată din cap pe acea persoană? Nu poți să scoți o persoană din cap și cu atât mai puțin din suflet.
Extirpările acestea nu își au rostul, realmente sunt oameni care își continuă viața, nu și-o fragmentează.

Citește și: 5 motive pentru care nu te mai invită și la a doua întâlnire

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Prietenia este ceva veșnic, cum spune Platon. Prietenia este confundată cu iubirea.  Unii spun: ați terminat-o, ați terminat-o cu totul, nu te mai saluți, nu mai zici nimic drăguț că înseamnă că mai simți ceva. Or acest lucru fragmentează, nici măcar nu știi câte pagube emoționale și chiar și materiale există în societatea românească pentru că pot fi înlocuite cu dușmănie. Filmul acesta este trăit din ce în ce mai mulți oameni și în alte țări dacă te duci. Nu vorbesc la modul ideal, este ceea ce recomand eu în cabinet cuplurilor care sunt în prag de despărțire sau s-au despărțit și anume să comunici cu fostul sau cu fosta dacă ai ceva frumos să îi spui să îi spui, dacă ai ceva urât să îi spui, nu îi spui.

Prietenia cu fostul iubit
Ce spune psihologul despre prietenia cu fostul iubit[Sursa foto: Unsplash]

Această selectivitate face ca viața ta să nu mai fie așa de otrăvită. Pentru că degeaba încerci tu să ai o relație frumoasă cu noul sau noua parteneră dacă simți ceva urât față de fostul sau fosta. Tot ce face este să compensezi cu actuala, să te răzbuni  pe actuala și nu este ok să trăiești așa.

Nu ai de ce să te arunci în ceva care crezi că va fi frumos dacă tu despre care crezi că este urât, se naște confuzie, tu nu ești ok ca om. Habar nu ai cât de rău arăți în relația cea nouă, dacă tu nu ai terminat-o pe cea de dinainte frumos , a mai dezvăluit medicul în cadrul interviului TV.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce faci atunci când partenerul devine dependent în relație

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies