Trasaturi care te predispun la relatii toxice

Trasaturi care te predispun la relatii toxice
Trasaturi care te predispun la relatii toxice

Uneori, fara sa iti dai seama, te trezesti ca ai intrat intr-o relatie toxica.

Trasaturi care te predispun la relatii toxice. Uneori, fara sa iti dai seama, te trezesti ca ai intrat intr-o relatie toxica. Alteori, daca esti atenta, poti observa cu exactitate o serie de pasi care te-au condus in acea directie. Afla de la noi ca o dinamica toxica dintre parteneri apare pe fondul unor trasaturi si obiceiuri. Iata care sunt acestea si ce ar trebui sa faci ca sa nu mai ajungi in punctul in care se profita de tine:

Trasaturi care te predispun la relatii toxice
Trasaturi care te predispun la relatii toxice[Sursa foto: PixaBay]

Stima de sine scazuta

O stima de sine scazuta se traduce deseori prin credinta ca nu meriti mai mult de atat. Astfel, atragi parteneri care nu te trateaza cu respect ori nu iti ofera tot ceea ce au de oferit. Este felul lor superficial de vina, dar este si vina ta pentru ca le permiti. Lucreaza la increderea de sine si nu mai lasa in viata ta parteneri care nu iti apreciaza adevaratul potential.

Loialitatea neconditionata

Loialitatea este o virtute insa aceasta trebuie castigata de catre persoanele din jurul tau. Altfel risti sa ramai in relatii care nu iti aduc niciun beneficiu, intrucat nu primesti ceea ce oferi. Asadar, fii atenta la gradul de loialitate pe care il oferi si, daca resimti in interiorul tau red flaguri, asculta-ti instinctul si nu te lasa prinsa in cursa.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Trasaturi care te predispun la relatii toxice
Trasaturi care te predispun la relatii toxice[Sursa foto: PixaBay]

Codependenta

O persoana care manifesta o fire codependenta va atrage foarte des relatii toxice in viata sa. Resimti o nevoie puternica de a te baza mereu pe cineva si de a avea mereu un partener alaturi care sa te sustina, astfel ca treci cu vederea peste comportamente vatamatoare. O asemenea dinamica nu poate fi sustinuta pe termen lung, fara sa iti aduca daune emotionale.

Empatia

Empatia este o calitate demna de apreciat pentru cine o poseda si ii face pe oameni sa fie mai buni. Un grad ridicat insa de empatie te poate aduce in punctul in care iti pasa mai mult de cei din jurul tau decat de tine si asta poate deveni epuizant.

Citeste si: Ce sa iti spui dimineata pentru a invata sa te iubesti cu adevarat

Citeste si: Iubirea de sine si acte de bunatate la adresa ta

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies