Trifle cu fructe de pădure și cremă, la pahar se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți
Rețetă de Trifle cu fructe de pădure și cremă, la pahar
Rețeta delicioasă de Trifle cu fructe de pădure și cremă, la pahar, absolut minunat, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Trifle cu fructe de pădure și cremă, la pahar este de 30 de minute
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro
Rețeta de Trifle cu fructe de pădure și cremă, la pahar este pentru 4 persoane
Ingrediente – Trifle cu fructe de pădure și cremă, la pahar
Ingrediente pentru blat
- 200 g făină
- un praf de sare
- 5 ouă, la temperatura camerei
- 150 g zahăr granulat
Ingrediente pentru cremă
- 100 g făină
- 50 g unt, la temperatura camerei
- 5 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- 250 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
- 800 ml lapte, la temperatura camerei
Ingrediente pentru umplutură
- 600 g mix fructe, in funcție de preferințe
- lichior de fructe, opțional
Ingrediente pentru decor
- 250 g frișcă
- Fructe proaspete
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Citește și: Frigărui de pui cu legume. Călătorie culinară prin bucatele delicioase!
Mod de preparare - Trifle cu fructe de pădure și cremă, la pahar
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă de trifle cu fructe de pădure și cremă, este să începeți prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari. În acest bol se vor adăuga ouăle, zahărul, sarea, ingrediente pe care le vom mixa, până când toată compoziția își va tripla volumul, pentru ca ulterior să cernem și făina, treptat, pentru a o încorpora cu o spatulă. Întreaga compoziție se va turna într-o tavă dreptunghiulară, pe care o vom introduce la cuptor, timp de aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 170 °C.
- În acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să mixăm gălbenușurile cu zahărul, într-un bol de dimensiuni mai mari, alături de esența de vanilie, ingrediente pe care ulterior le vom încorpora cu făina. A venit timpul să adăugați și laptele rece, moment în care veți pune toată compoziția pe foc și veți aștepta să se îngroașe, la foc mic. După acest moment, vom mai lăsa crema pe foc pentru încă 5 minute, pentru ca mai apoi să încorporam și untul și să lăsăm crema la răcit.
- Pandișpanul obținut se pune într-un strat, în pahar, apoi se stropește cu lichior, se pune un strat de cremă și unul de fructe. Ordinea acestor straturi poate să difere, în funcție de preferințe, proces ce se va repeta până în momentul în care paharele s-au umplut de tot, la final rămânând un strat de frișcă, peste care vom așeza câteva fructe proaspete, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Gogoși pufoase, Carnival Fritters. Încearcă și tu noua rețetă!