Prepararea ouălor poate deveni uneori destul de complicată. Însă știați care este trucul pentru ca acestea să nu se mai lipească?
Odată cu trecerea timpului, tigăile obișnuiesc să își piardă din aderenţă, ceea ce va face ca majoritatea preparatelor să se prindă. Printre aceste preparate se numără, bineînțeles, și ouăle. Astfel, bucătarii au fost cei care au descoperit secretul care te va ajuta ca ouăle să nu se mai lipească de tigaie.
Citeste si: Beneficiul bicarbonatului de sodiu peste cartofi. Care este trucul util
Tot ce trebuie să faci este să pui în tigaie un singur ingredient, mai exact făină de grâu, care nu va modifica, consistenţa sau gustul ouălor preparate. În momentul în care tigaia este încă rece, adaugă puţin ulei, un praf de făină de grâu şi amestecă. Pune apoi ouăle la prăjit, când uleiul s-a încins şi nu se vor mai lipi deloc de tigaie, dar nici nu va mai sări ulei.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și praf de copt. Le poți turna cu lingura
Cum să nu se lipească mâncarea de tigaie
- Trebuie să vă asigurați ca tigaia să fie curată.
- Ingredientele puse în tigaie, nu ar trebui să fie umede. Prin urmare, pentru a vă asigura că nu sunt astfel, puteți lăsa alimentele reci, la temperatura camerei și le puteți tampona cu ajutorul unui prosop de hârtie. În caz contrar, se vor lipi imediat, din cauza apei care va scădea temperatura uleiului, favorizând astfel, lipirea.
- Uleiul trebuie să fie foarte fierbinte înainte să adăugați toate ingredientele necesare preparatului.
- Cu toate acestea, ar trebui să nu aglomerați tigaia cu prea multe ingrediente, pentru că temperatura uleiului va scădea, iar umezeala se va elibera mult mai repede, prin urmare, nu se va întâmpla nimic altceva decât să se lipească.
- Lăsați amestecatul pe mai târziu și nu vă grăbiți. Deși poate că la început mâncarea se va lipi de tigaie, cel mai bine ar fi să mai așteptați o vreme pentru a vedea că se va dezlipi singură.
- Un alt truc pentru a evita lipirea oricărui preparat, este și prin folosirea oțetului de mere. Este necesar doar să turnați în tigaie puțin oțet de mere.
Citeste si: Cea mai bună rețetă pentru zacusca de vinete