Dacă urmăm trucurile din rândurile de mai jos, putem avea un cozonac ca cel din pozele celor mai mari masterchefi.
Secretul cozonacului pufos constă, în primul rând, în ingredientele folosite de gospodine. Așadar, sunt necesare ingrediente calitative, și mai ales de multă răbdare, pentru că acest preparat tradițional care nu lipsește de pe masele de sărbători nu poate fi grăbit. Cea mai bună parte la acest cozonac este că nu se va usca a doua zi, ci își va menține prospețimea pentru o perioadă mai lungă de timp.
Citește și: Ingredientul care nu își are locul în aluatul de cozonac. Greșeala care strică tot gustul
Citește și: Meniul de Crăciun pentru întreaga familie
Trucuri magice pentru un cozonac pufos, pentru masa de sărbători
Un truc important pentru ca cozonacul să iasă extrem de pufos și gustos este ca toate ingredientele să fie ținute la temperatura camerei, așadar, trebuie să îți organizezi timpul în funcție de acest lucru și
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
-1 kg făină
-14 g drojdie uscată sau 40 g drojdie proaspătă
-10 gălbenușuri
-coajă de la 1 lămâie și 1 portocală
-250-300 g zahăr
-400 ml lapte cald
-150 g
unt moale
-50 ml ulei
-vanilie sau 1 păstaie de vanilie
-1 praf de sare
-după gust stafide, rahat, cacao, nuca, fructe confiate
-1 ou pentru uns
Citește și: La ce temperatură se coace rulada de carne
Secretul cozonacului pufos
Un alt truc foarte important de știut pentru gospodine este că cozonacul trebuie frământat foarte bine, fără să ne grăbim când facem acest lucru, până când acesta se desprinde de pe mâini.
Totodată, dacă vrem să avem un cozonac pufos ca al celor mai buni bucătari, un alt truc este că trebuie copt mai întâi la foc mic pentru aproximativ 10 minute, la 160 de grade, și apoi focul trebuie să fie mai mare până la finalul coacerii sale, adică la 180 de grade.
Un alt truc foarte util este să lăsăm aluatul să crească și să îl frământăm de trei ori, luând pauze de câteva minute între reprizele de frământare.
Citește și: Cum se face pâinea cu mălai. Ingredientul care nu trebuie să lipsească