Trucuri pentru a te simti ca in weekend in tot restul saptamanii

Trucuri pentru a te simti ca in weekend in tot restul saptamanii
Trucuri pentru a te simti ca in weekend in tot restul saptamanii

Aproape oricine simte o diferenta psihica intre zilele lucratoare si cele de weekend.

Trucuri pentru a te simti ca in weekend in tot restul saptamanii. Aproape oricine simte o diferenta psihica intre zilele lucratoare si cele de weekend. Cine spune insa ca nu te poti bucura de fiecare zi a saptamanii lucratoare, asa cum te bucuri de weekend? In teorie, weekendul este dedicat relaxarii, prietenilor si activitatilor placute, in timp ce in zilele de luni pana vineri trebuie sa ne dedicam carierei. Totusi, putem face cateva schimbari in viata noastra, astfel incat sa ne bucuram si de zilele lucratoare, ramanand totusi productive, in acelasi timp.

Iata cateva trucuri pe care sa le adopti, astfel incat sa te simti mereu ca in weekend:

Fa-ti timp pentru odihna in fiecare zi, ca sa nu te prabusesti vineri

Deseori zilele lucratoare acumuleaza foarte multa oboseala, ca apoi sa asociezi odihna cu weekendul. Incearca sa iti aloci in fiecare seara cam 15-30 de minute cu scopul de a te odihni fara vinovatie, astfel incat sa iti gasesti fix acel echilibru de care ai nevoie dintre munca si relaxare.

Poti in fiecare seara sa stai un pic in pat sis a nu faci nimic, fara sa ai mustrari de constiinta. Poti incerca un pic de stretching, in timp ce asculti muzica ta preferata. Permite-ti sa simti relaxarea.

Trucuri pentru a te simti ca in weekend in tot restul saptamanii
Trucuri pentru a te simti ca in weekend in tot restul saptamanii[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Lucreaza la limita dintre viata profesionala si cea personala

Deseori, presiunea si stresul resimtite de luni pana vineri pornesc dintr-o delimitare slaba a vietii profesionale si cea personala. Daca mananci mereu in fata laptopului, in timp ce citesti mailuri, nu vei reusi vreodata sa servesti un pranz sanatos si nici sa te bucuri de acesta. Invata sa aplici limite serioase si sanatoase din acest punct de vedere, ca sa ai si mici pauze de respiro, pentru tine.

Construieste-ti o atmosfera placuta

Cum ai putea tu sa te simti mereu ca in weekend, daca tu doar sambata si duminica faci acea baie relaxanta cu lumanari? Dezvolta-ti o rutina pentru zilele lucratoare, in care sa te bucuri de ambientul tau. Poti face asta chiar si la birou, decorandu-ti spatiul de lucru cu obiecte placute, amintiri frumoase, poze. Suna-ti prietenele si iesi seara la o cina, ori planifica ceva romantic cu iubitul tau, ori iesi la activitati distractive cu ai tai copii.

Nu iti trebuie o zi speciala ca sa te bucuri de ceea ce iti place.

Aminteste-ti zilnic sa incetinesti ritmul, nu doar in weekend

Tratarea cu mai putina seriozitate a lucrurilor este o stare de spirit benefica tie. Intelegem da, ca ai mult de munca, dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti provoci singura stres. Incearca sa iti incetinesti un pic ritmul, munceste ascultandu-ti muzica preferata in casti, bea un ceai cald si organizeaza-ti mai bine activitatile.

Cresterea productivitatii iti aduce mai mult timp liber.

Citeste si: Cum inveti sa fii fericita. Trucuri utile, de mare efect

Citeste si: Obiceiuri usoare ce iti schimba semnificativ viata in mai bine



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies