Trucuri pentru un machiaj perfect. Ghid detaliat pentru un machiaj impecabil

trucuri pentru un machiaj perfect
Trucuri pentru un machiaj perfect

Toate ne dorim un machiaj perfect, care să arate precum cel al vedetelor de la Hollywood. Acest lucru este posibil, dacă folosim produsele potrivite și apelăm la câteva trucuri. Cu siguranță poți obține un look impecabil, cu doar câteva produse de machiaj, dar și fără să pierzi prea mult timp.

Descoperă în rândurile de mai jos un ghid detaliat pentru un machiaj impecabil! În cadrul unei emisiuni, make-up artistul Adina Vlad a dezvăluit câteva trucuri extrem de utile, pentru ca machiajul să fie frumos și rapid.

Îngrijirea pielii înainte de machiaj

Machiajul nu are cum să arate fabulos pe o piele neîngrijită. De aceea, este important să pregătim tenul înainte să aplicăm produse de înfrumusețare.

Hidratarea este esențială și de aceea ai nevoie să folosești o cremă hidratantă înainte sau un ser pe bază de acid hialuronic.

Utilizarea primerului

machiajul perfect in 10 minute
Machiajul perfect în 10 minute[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum scapi de firele crescute sub piele

Primerul are rolul atât pentru ca fondul de ten să se așeze mai bine, dar și pentru a fi mai rezistent o perioadă cât mai lungă de timp.

Corectarea cearcănelor și a imperfecțiunilor

Următorul pas este acela de corectare a imperfecțiunilor, cu ajutorul unui corector. De asemenea, acesta poate să acopere și cearcănele nedorite.

Aplicarea fondului de ten

Cel mai important pas în realizarea unui machiaj este aplicarea fondului de ten. După preferințe, aceasta se poate face fie cu o pensulă specială, cu un burețel sau chiar cu degetele.

Este esențial ca produsul să aibă factor de protecție și să fie potrivit tipului tău de ten.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Setarea machiajului cu pudră

sfaturi machiaj
Sfaturi pentru machiaj[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum se aplică fardul de obraz. Reguli esențiale pentru un machiaj spectaculos!

De obicei, pudra se folosește după aplicarea fondului de ten. Cu toate acestea, specialistul în machiaj a explicat un truc, pentru ca machiajul să reziste un timp îndelungat.

„Dacă vrem un machiaj longeviv, peste 12 ore, vă propun să începem machiajul cu pudră. Nu avem deloc machiaj pe față, punem doar puțină cremă sau doar un ser hidratant și apoi, primul pas să fie pudra translucidă.

Această pudră atât de fină, intră în pori și creează cel mai fin aspect. Creează pânza perfectă pentru fondul de ten. Mai mult decât atât, nu mai lasă sebumul să iasă la suprafața pielii. Aplici apoi fondul de ten și îl tapotezi.”, a declarat make-up artistul.

Conturarea și iluminarea feței

Din trusa de machiaj nu trebuie să lipsească un produs de conturare a feței și un iluminator.

Acestea îți vor oferi un look minunat și un aspect perfect al feței. Adina Vlad a dezvăluit un truc prin care înlocuiește aceste produse, cu rujul, pe care orice femeie îl are. Totuși, acesta trebuie să fie într-o nuanță ceva mai naturală.

„După ce ai pus un ruj rezistent, care are particule rezistente la apă, el se va usca mat. Apoi, îl poți pune pe pomeți, dar și pe puntea nasului, pentru o armonie cromatică și mai ales pe pleoape.

Poți să iei excesul de ruj de pe buze și să îl aplici pe pomete, cu ajutorul unei pensule.”, a declarat make-up artistul.

Definirea sprâncenelor

Cu ajutorul unui creion special sau a unui fard de special, este necesar să îți conturezi delicat sprâncenele.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Aplicarea fardurilor de ochi

În funcție de evenimentul la care mergi și ținuta pe care o alegi, te poți juca așa cum dorești cu fardul de ochi, în așa fel încât să ai o privire pătrunzătoare.

Linia de gene și mascara

trucuri machiaj
Trucuri machiaj[Sursa foto: Freepik]

Rimelul este indispensabil oricărui machiaj, însă se pare că poate fi folosit și pe post de tuș, în cazul în care nu dispui de unul la acel moment.

„Pentru acest truc ai nevoie de o pensulă subțire sau în unghi. Luăm din peria rimelului puțină pastă și voi face eyeliner. Dacă vă murdăriți de mascara, nu încercați să vă ștergeți pe loc. Lăsați-l să se usuce și reveniți cu o perie în spirală.”, a mărturisit specialistul.

Buze perfecte

La final, alege nuanța de ruj pe care o dorești și care ți se potrivește!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum aplici SPF peste machiaj. Frumusețe și sănătate în același timp!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies