Tu stiai ca poti scapa de stres cu sesiuni saptamanale de shopping?

Tu stiai ca poti scapa de stres cu sesiuni saptamanale de shopping?
Tu stiai ca poti scapa de stres cu sesiuni saptamanale de shopping?

In ultimul timp, se discuta tot mai mult despre noi metode prin care sa ne relaxam, sa ne eliberam mintea de problemele de zi cu zi si sa ne reincarcam bateriile.

Psihologii atentioneaza, insa, ca nu de fiecare data metodele prin care scapam de griji sunt si cele mai sanatoase alegeri. Si nu exista o serie de pasi pe care daca ii urmezi ai putea atinge acel nivel de zen pe care ti-l doresti si de care ai atata nevoie. Fiecare dintre noi are nevoie sa-si gaseasca propriul mijloc de deconectare. Dintre cele mai inovative metode prin care te poti relaxa, shopping-ul este doar unul dintre cele mai la indemana, insa si acesta este tricky.

Simona Preda, psihoterapeut si blogger pe platforma Monoclu.ro, ne explica nu doar ce inseamna terapia prin shopping, ci si care sunt diferentele dintre shopping-ul care ne ajuta si cel care ne face si mai mult rau.

Te-ai intrebat vreodata de ce barbatii se plictisesc cand merg la cumparaturi? Pentru ca ei nu ies la shopping, ei se duc sa-si cumpere o pereche de pantaloni negri, una de blugi, cateva tricouri care sa mearga cu pantofii sport pe care ii au deja si gata.

Atat. Femeile, pe de alta parte, ies in oras sa se puna la punct cu noile tendinte, sa probeze din nou acei pantofi la care se gandesc de mult timp, ies la cumparaturi pentru ca s-au enervat pe o colega de la serviciu sau pentru ca pur si simplu nu mai au in garderoba nicio bluza care sa le faca sa se simta bine in pielea lor. Acestea sunt doar primele lucruri care ne vin in minte atunci cand ne gandim la motivele din cauza carora femeile ar putea sta intr-un mall cateva ore si barbatii se plictisesc dupa primele 30
de minute. Shopping-ul e terapie pentru femei. Ultimele studii ofera bazele stiintifice ale acestui lucru (de parca nu ar fi deja evident ca asta e realitatea).

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Un studiu publicat in versiunea online a revistei The Journal of Epidemiology Community Health, demonstreaza ca persoanele care isi petrec cel putin 3 zile pe saptamana facand shopping traiesc mai mult decat cele care merg la cumparaturi din motive strict practice.

Mai precis, studiul a evidentiat faptul ca shopping-ul este cu pana la 40% mai eficient in privinta imbunatatirii starii psihice pe termen lung. Cu toate acestea, specialistul ne atentioneaza ca nu orice fel de sesiune de shopping ne face bine:

Intr-adevar, daca mergem la shopping atunci cand vrem sa marcam un moment favorabil din viata noastra, atunci aceasta sesiune de shopping ne va ajuta sa ne mentinem starea de bine pentru mai mult timp.

Daca, insa, incercam sa umplem un gol printr-o pereche de pantaloni, atunci nu facem altceva decat sa ne accentuam starea de rau. Simona Preda, Monoclu.ro

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Shopping-ul nu a fost niciodata o simpla sesiune de cumparaturi, cel putin nu pentru

femei. Cum iti cumparai in urma cu un secol un anumit parfum pentru ca iti oferea sentimentul placut de apartenenta la o comunitate restransa, la fel si acum iti cumperi acei pantofi pentru ca te fac sa te simti ca o printesa atunci cand iesi in oras. Pentru ca nu e nicio zi mai potrivita sa te simti ca o printesa decat cea in care ai reusit sa semnezi unn contract important, shopping-ul devine o terapie eficienta de preventie a stresului.
Asadar, data viitoare cand iti planifici bugetul, nu uita sa-ti oferi mai multe resurse pentru shopping. La lucrurile ce tin de sanatate nu faci economie, nu-i asa?



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies