Turcia va intra în carantină totală timp de 17 zile!

turcia carantina
Turcia va intra în carantină timp de 17 zile

Din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, Turcia anunță carantinarea totală timp de 17 zile începând din data de 29 aprilie.

Turcia a anunțat instituirea carantinei timp de 17 zile începând cu data de 29 aprilie și încetarea restricțiilor în data de 17 mai. 

Turcia va intra în carantină totală timp de 17 zile

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a anunțat o carantină de 17 zile din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Numărul infectărilor zilnice a ajuns la 37.000 de cazuri noi, dar și 353 de decese.

„Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere”, a declarat președintele Turciei.

Citeste si: Ce spun medicii despre pacienții vindecați de COVID-19? "Nivelul anticorpilor chiar a crescut"

Din data de 29 aprilie, toate magazinele esențiale vor fi închise, iar supermarketurile vor avea lacătul pus în ziua de duminică, cum era obișnuit.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

covid turcia
Turcia va impune noi restricții începând cu data de 29 aprilie[Sursa foto: PixaBay]

Cât despre situația din România, oficialii susțin că nu poate fi vorba despre carantină de Paște, având în vedere cazurile scăzute din ultima vreme.

Citeste si: Vlad Voiculescu, despre carantina de Paște în București: "Nu trăim într-o nouă realitate"

„Bucureștiul NU se carantinează de Paști. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități. 

turcia covid 19 restrictii
Turcia va impune noi restricții și va intra în carantină totală timp de 17 zile[Sursa foto: PixaBay]

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a declarat Vlad Voiculescu.

Cât despre grija pe cara populația trebuie să o aibă în vedere în continuare, medicii susțin că trebuie să purtăm în continuare masca și să avem grijă la igiena personală, deși numărul cazurilor este în scădere.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor după vacanța de primăvară: "Noi vom propune acest lucru"

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies