Friptură, legume, mezeluri, pâine…iată câte alimente îţi rămân de la masa de Revelion şi pe care, în fiecare an, le arunci la gunoi.
Nimic nu se pierde, totul se transformă! Friptură, legume, mezeluri, pâine…iată câte alimente îţi rămân de la masa de Revelion şi pe care, în fiecare an, le arunci la gunoi. E păcat!
Află că aceste resturi pot fi refolosite, devenind ingrediente delicioase pentru alte preparate culinare.
“Reţetele” sunt simple şi chiar gustoase! Uite ce poţi pregăti!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pune la congelator ce ţi-a rămas – Resturile de mâncare care au rămas de la masa de Revelion se pot pune la congelator. Porţionează alimentele cât să le consumi o sigură dată, iar apoi pune pacheţelele la rece. Atenţie! Odată ce ai scos din congelator mâncarea, aceasta nu se recongelează!
Poţi proceda în acest fel cu friptura, mezelurile, sarmalele, chiar şi supele sau ciorba.
Ce nu poţi congela sunt brânzeturile, ouăle şi laptele.
Fă sandvişuri din friptură de porc – Dacă nu ai mâncat toată friptura de porc preparată pentru Sărbători, nu o arunca! Scurge-o bine de sos cu ajutorul unor şerveţele din hârtie absorbante şi foloseşte-o la prepararea sandvişurilor. Mai poţi folosi frunze de salată verde şi felii subţiri de brânză sau caşcaval. Vei avea parte de un mic dejun delicios!