Friptură, legume, mezeluri, pâine…iată câte alimente îţi rămân de la masa de Revelion şi pe care, în fiecare an, le arunci la gunoi.
Pastele merg cu friptură de curcan – Carnea de curcan e gustoasă şi plină de vitamine. Nu o arunca! Toacă mărunt carnea, căleşte-o puţin în ulei de măsline şi adaugă o lingură de suc de roşii şi busuioc. Vei obţine un sos foarte gustos şi hrănitor pentru paste.
Din mezeluri poţi prepara pizza – Caltaboş, cârnaţi, şuncă, jambon, salam... Toate aceste ingrediente rămase pot fi folosite ca topping pentru pizza.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pune legumele în omletă – Dacă nu vrei să congelezi legumele, le poţi folosi la prepararea unei omlete. Alege legume cât mai variate şi cât mai colorate precum ardei gras roşu, ceapă, măsline, ardei gras verde, roşii şi taie-le în bucăţele mai mari.
Fă crutoane din pâinea rămasă – Pâinea se taie în cubuleţe mici, iar apoi se aşază într-o tavă. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se introduc la cuptor pentru 10 minute. Crutoanele sunt gata când prind o culoare aurie.
Pâinea foarte tare poate fi zdrobită, iar firimiturile pot fi folosite atunci când prepari peşte sau pui pane.