Unde trebuie femeile să pună zațul de cafea! Acest truc le va schimba viața

Unde trebuie femeile să pună zațul de cafea! Acest truc le va schimba viața
Unde trebuie femeile să pună zațul de cafea! Acest truc le va schimba viața

Un îngrășământ eficient pentru grădină și pentru plantele din ghivece este zațul de cafea, care conține o cantitate ridicată de nitrogen. Acesta poate fi folosit ca îngrășământ organic prin simpla împrăștiere a lui în pământul în care vrei să plantezi.

 Dacă locuiești la apartament, poți să pui zațul de cafea într-o sticlă de apă și să ud pământul plantelor cu acest amestec, pentru a le oferi hrana necesară. Este recomandat să împrăștiați zațul de cafea în pământ înainte de a semăna semințele.

Citește și: Efectul miraculos pe care îl are zațul de cafea pentru păr! De ce trebuie femeile să pună acest ingredient în șampon

Beneficiile zațului de cafea pentru plante

Zațul de cafea poate fi folosit în multe moduri diferite pentru a îmbunătăți grădina ta. În plus, nu există nicio problemă în a utiliza zațul de cafea, deoarece nu are efecte negative asupra plantelor tale, astfel că poți fi sigur că îi vei face bine.

Cum se aplică zațul la plante

Pentru a beneficia de proprietățile sale, ingredientul poate fi aplicat în mod direct la baza plantelor sau amestecat cu îngrășământul utilizat periodic pentru a hrăni plantele. Printre avantajele aduse se numără îmbunătățirea calității solului și creșterea capacității acestuia de a reține apa.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În plus, este de remarcat faptul că zațul de cafea ajută la oxigenarea solului și poate fi folosit pentru combaterea dăunătorilor din grădină.

Acesta are proprietatea de a atrage râmele, care îmbunătățesc calitatea solului, iar conținutul său de azot îl face o sursă valoroasă de nutrienți pentru plante.

Care sunt efectele zațului de cafea

Este important de reținut că efectele pozitive ale zațului de cafea asupra plantelor nu sunt imediate, deoarece acesta se descompune treptat în sol.

Prin urmare, trebuie să aveți răbdare și să aplicați zațul regulat, pentru a obține beneficiile dorite.

Cu toate acestea, utilizarea zațului de cafea merită efortul, deoarece este o opțiune accesibilă și ușor de folosit pentru a spori sănătatea plantelor noastre.

Citește și: Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra. Asigură-le celor mici un desert de neuitat!

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Tort de ciocolată cu afine deasupra. Perfect pentru o reuniune de familie!

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies