Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă pentru zilele de post!

reteta urzici cu usturoi
Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă!

Mâncărica de urzici cu usturoi este preferata românilor în zilele de post.

Rețeta pentru mâncarea de urzici cu usturoi vine din Moldova, fiind supranumită mâncărică de urzici. Acest preparat se servește de obicei cu mămăligă.

Este un fel de mâncare simplu, deloc pretențios, tradițional românesc. Această rețetă este perfectă pentru perioada postului și vine la pachet cu aroma de primăvară.

Mâncărica de urzici cu usturoi, alături de mămăliguță,  este favorita românilor în perioada postului.

Urzicile au efecte benefice asupra organismului, fiind extrem de sănătoase și sățioase în combinație cu o garnitură zdravănă.

Unii cunosc acest preparat sub denumirea de urzici sleite  sau  urzici bătute. Se pot servi simple sau se poate adăuga hrean ras. De asemenea, piureul de urzici cu lapte si usturoi este o variantă delicioasă, preferată de gospodine pentru aroma deosebită și valorile nutritive ridicate.

reteta urzici cu usturoi

Iată care sunt ingredientele de care aveti nevoie pentru a prepara urzici delicioase cu usturoi!

INGREDIENTE:

6-8 grămezi de urzici

1 ceapă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

1 căpățână de usturoi

1 lingură de făină

sare

Citeste si: Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri

MOD DE PREPARARE

Înainte de toate, urzicile trebuie spălate de mai multe ori, apoi se vor opări în apă fierbinte, cu o linguriță de sare. Urzicile trebuie introduse în apă doar atunci când observați că a început „să bolborosească”.

După ce le fierbeți timp de 5 minute, urzicile trebuie scoase din tigaie și tocate cât mai mărunt (le puteți da prin mașina de tocat sau puteți să folosiți un blender).

reteta urzici cu usturoi

Nu aruncați apa! Vă puteți clăti părul sau o puteți bea, în ambele variante aduce beneficii.

Ceapa tocată în prealabil se va căli în ulei până va deveni aurie.

Adăugați urzicile, cățeii de usturoi și o lingură de făină.

Adăugați sare și aproximativ 200 ml de apă și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic, până observați că scade apa. Amestecați continuu, pentru a nu se lipi de fundul oalei.

Citeste si: Halva de casă. Rețeta e mai simplă decât ai fi crezut. În plus, se face și rapid!

Când s-a evaporat toată cantitatea de apă și amestecul s-a îngroșat suficient, puteți opri focul. Pentru un gust intens de usturoi, adăugați 3 căței pisați cu aproximativ 2 minute înainte să opriți focul.

Mâncărica de urzici cu usturoi se servește caldă, alături de  mămăligă. Puteți adăuga hrean ras, dacă vă doriți o aromă deosebită.

Poftă bună!

 

 

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare penibil să te pozezi cum ești accidentată”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies