Mâncărica de urzici cu usturoi este preferata românilor în zilele de post.
Rețeta pentru mâncarea de urzici cu usturoi vine din Moldova, fiind supranumită mâncărică de urzici. Acest preparat se servește de obicei cu mămăligă.
Este un fel de mâncare simplu, deloc pretențios, tradițional românesc. Această rețetă este perfectă pentru perioada postului și vine la pachet cu aroma de primăvară.
Mâncărica de urzici cu usturoi, alături de mămăliguță, este favorita românilor în perioada postului.
Unii cunosc acest preparat sub denumirea de urzici sleite sau urzici bătute. Se pot servi simple sau se poate adăuga hrean ras. De asemenea, piureul de urzici cu lapte si usturoi este o variantă delicioasă, preferată de gospodine pentru aroma deosebită și valorile nutritive ridicate.
Iată care sunt ingredientele de care aveti nevoie pentru a prepara urzici delicioase cu usturoi!
INGREDIENTE:
6-8 grămezi de urzici
1 ceapă
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
1 căpățână de usturoi
1 lingură de făină
sare
Citeste si: Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri
MOD DE PREPARARE
Înainte de toate, urzicile trebuie spălate de mai multe ori, apoi se vor opări în apă fierbinte, cu o linguriță de sare. Urzicile trebuie introduse în apă doar atunci când observați că a început „să bolborosească”.
După ce le fierbeți timp de 5 minute, urzicile trebuie scoase din tigaie și tocate cât mai mărunt (le puteți da prin mașina de tocat sau puteți să folosiți un blender).
Nu aruncați apa! Vă puteți clăti părul sau o puteți bea, în ambele variante aduce beneficii.
Ceapa tocată în prealabil se va căli în ulei până va deveni aurie.
Adăugați sare și aproximativ 200 ml de apă și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic, până observați că scade apa. Amestecați continuu, pentru a nu se lipi de fundul oalei.
Citeste si: Halva de casă. Rețeta e mai simplă decât ai fi crezut. În plus, se face și rapid!
Când s-a evaporat toată cantitatea de apă și amestecul s-a îngroșat suficient, puteți opri focul. Pentru un gust intens de usturoi, adăugați 3 căței pisați cu aproximativ 2 minute înainte să opriți focul.
Mâncărica de urzici cu usturoi se servește caldă, alături de mămăligă. Puteți adăuga hrean ras, dacă vă doriți o aromă deosebită.
Poftă bună!