Vacanță în Sicilia. Care sunt cele mai frumoase locuri pe care trebuie să le vezi în insula italiană

sicilia
Sicilia

Află din acest articol care sunt cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Sicilia

Sicilia, cea mai mare insulă din Marea Mediterană, este o destinație fascinantă care oferă vizitatorilor săi un amestec unic de istorie, cultură, peisaje spectaculoase și gastronomie delicioasă. Odată ce ai ajuns în Italia, te vei îndrăgosti iremediabil de această țară și este esențial să organizezi o vacanță la malul mării. Majoritatea turiștilor aleg să viziteze Sicilia vara, pentru a se bucura și de plajă, însă cele mai bune periaode este septembrie sau iunie, atunci când încă te poți bucura de soare, însă căldura nu este atât de sufocantă.

Descoperă în rândurile de mai jos câteva locații de vis pe care nu trebuie să le ratezi, dacă ajungi în Sicilia.

Palermo

Citește și: Cum să-ți construiești o ținută de călătorie pentru a economisi spațiu în valiză

Citește și: Explorând inima României: 5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București

Palermo este capitala Siciliei, fiind poate cea mai populară destinație de pe această insulă. Este un oraș vibrant, cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă. Turiștii se pot bucura de plimbări pe străduțele vechi, dar și de monumente spectaculoase, precum Catedrala di Palermo sau Palatul Normanzilor. Nu trebuie să ratezi portul din Palermo, dar nici piețele locale, pentru a experimenta cultura siciliană și a savura delicatese locale.

La doar jumătate de oră de mers cu mașina se află plaja Mondello, o adevărată oază de relaxare, unde apa este de un albastru splendid.

Catania

Catania, situată la poalele vulcanului Etna, este un oraș foarte frumos, cu o arhitectură barocă impresionantă. Centrul istoric al acestui oraș adună o mulțime de turiști, care se pot bucura de restaurante și magazine de vis. Piața Domului,  Catedrala Sfânta Agata și Fontana dell'Elefante sunt doar câteva din obiectivele turistice care merită vizitate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cefalù

italia
Italia[Sursa foto: freepik]

Situat la doar o oră de mers cu trenul din Palermo, Cefalù este un oraș pitoresc de coastă, cunoscut pentru plajele sale impresionante. Străduțele înguste din oraș sunt perfecte pentru plimbări liniștite, iar plaja oferă o priveliște fabuloasă a Mării Mediterane.

Taormina

ce sa vizitezi in sicilia
Ce să vizitezi în Sicilia[Sursa foto: freepik]

Taormina este una dintre cele mai pitorești localități din Sicilia, situată pe un deal cu vedere spre Marea Ionică și vulcanul Etna. Este una din destinațiile de neratat dacă ți-ai plănuit o vacanță pe această insulă. Plaja Isolo Bella oferă o imagine extraordinară, datorită apei cristaline. Străduțele pitorești, terasele cu vedere l a Etna și Teatro Antico sunt doar câteva motive pentru care acest orășel este plin de turiști, indiferent de perioada anului.

Vulcanul Etna

Etna, cel mai activ vulcan din Europa, este o atracție de neratat pentru aventurieri și iubitorii de natură. Excursiile ghidate permit vizitatorilor să exploreze craterele și peisajele vulcanice spectaculoase. Dacă ajungi în Catania, este esențial să vizitezi și această destinație unică.

Siracusa

vacanta in sicilia
Vacanță în Sicilia[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

Siracusa este un oraș cu o istorie fascinantă, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Această destinație este una romantică, fiind înconjurată de străzi înguste, piețe frumoase și clădiri istorice. Plajele din Siracusa oferă o atmosferă rafinată, iar de aici poți să organizezi diverse excursii cu barca. Supranumită și perla albă a Siciliei, această destinație oferă o mulțime de obiective turistice de vizitat, printre care și Templul lui Apollo, Biserica San Filippo Apostolo din Giudeca sau chiar Piața Archimede.

Noto

vacanta in italia
Vacanță în Italia[Sursa foto: freepik]

Un alt oraș ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO este Noto, fiind faimos pentru arhitectura sa barocă. Catedrala din Noto și Palatul Nicolaci sunt doar două dintre clădirile impresionante pe care le poți vizita. În cazul în care îți planifici vacanța în luna mai, este important de știut că în fiecare an, în a treia duminică din această lună, în Noto este organizat un festival al florilor, numit Infiorata. Este o experiență de neuitat, în care te poți bucura de imagini incredibile ale străduțelor vechi, pline de o multitudine de flori multicolore.

 

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

8 ținute pe care să le porți în vacanța din Italia. Articolele vestimentare care vor face să pari din peisaj

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Când și unde va fi înmormântată actrița Ileana Stana Ionescu

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

UPDATE Bacalaureat 2024 proba scrisă la Limba și literatura română: Acestea sunt subiectele de azi pentru profilul real

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies