Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.
PLAN DE LUCRU- cea mai bună prăjitură
Pentru început prajim uşor fulgii de migdale. Îi punem într -o tigaie şi lăsăm câteva minute pe foc, amestecăm din când în când pentru a nu se
Pentru prepararea blatului, mixăm untul la temperatura camerei împreună cu zahărul, până când obţinem consistentă unei creme.
Adăugăm pe rând gălbenuşurile şi mixăm, apoi turnam fă în ă amestecată cu praful de copt (cernute) şi mixăm. La final adăugăm şi laptele şi omogenizam până obţinem aluatul.
Întindem aluatul într -o tavă (40x 30 cm). Am folosit o formă dreptunghiulară cu pereţii detasabili. Acoperim cu o hârtie de copt fundul tăvii. Apoi distribuim uniform aluatul obţinut.
Pentru bezea, mixăm albuşurile cu un praf de sare şi zeamă de lămâie, iar spre final adăugăm zahărul şi mărim viteză şi mixăm până obţinem o spumă fermă.
Întindem spumă de albuşuri peste blatul de gălbenuşuri, nivelăm apoi adăugăm fulgii de migdale.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>