Verdens Beste a fost votată prăjitură naţională a Norvegiei. Cea mai bună prăjitură din lume are două blaturi subţiri pe baza de unt şi o bezea crocantă presărată cu fulgi de migdale prăjite, iar crema este una pufoasă de vanilie şi frişcă.
Lăsăm la cuptorul încins la 170 grade pentru 25 minute. Apoi scoatem din cuptor tavă şi lăsăm blatul să se răcească complet apoi îl desprindem cu grijă de pe hârtia de copt şi îl porţionăm în 2 jumătăţi de dimensiuni 30x 20 cm
Prepararea cremei o începem prin hidratatrea gelatinei în 2-3 linguri de apă rece. Punem laptele pe foc şi îl lăsăm să ajungă la punctul de fierbere, apoi
luăm de pe foc. Într -un bol mixăm gălbenuşurile împreună cu zahărulAdăugăm fă în ă amestecată cu amidonul şi mixăm în continuare. Turnam în fir subţire laptele peste acest amestec şi mixăm la viteză mică. Punem la foc mic şi amestecăm continuu până obţinem consistentă unei budinci (creme patissiere).
Lăsăm crema să se răcorească câteva minute, apoi punem pe foc mic gelatină pentru a se dizolvă cristatele ( fără a ajunge la punctul de fierbere, pentru că îşi pierde proprietăţile). Adăugăm gelatină dizolvată în crema călduţă şi amestecăm uşor.
Lăsăm crema să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Apoi incorporam uşor cu o spatulă de silicon, frişcă bătută. Adăugăm mai întâi câteva linguri apoi restul şi incorporam.Lăsăm la frigider 15- 20 minute( că să se mai întărească puţ în, crema este destul de moale) timp în care mai amestecăm pentru a nu începe să se coaguleze gelatină. Apoi distribuim uniform toată crema pe o jumătate de blat.
Acoperim cu cealaltă jumătate.
Lăsăm prăjitură la rece pentru cel puţ în 4 ore pentru a se întări crema.
Poftă bună la cea mai bună prăjitură din lume!
sursa: retete-haplea.ro