Veste bună pentru milioane de români! Se oferă 5.900 de lei în plus la pensie

Veste bună pentru milioane de români! Se oferă 5.900 de lei în plus la pensie
Veste bună pentru milioane de români! Se oferă 5.900 de lei în plus la pensie

Asociația pentru Pensii Administrate Privat din România a făcut o analiză din care rezultă că randamentul Pilonului II de pensii a depășit, în cei 15 ani de existență a sistemului, dobenzile oferite pentru depozite bancare și câștigul din acumulare de euro.

Se poate observa că fondurile de pensii sunt foarte eficiente, iar în acest sistem contribuie peste 7,9 milioane de oameni, obligatoriu.

Citește și: Vestea anului despre pensii! Câți bani vor încasa românii când vor ieși la pensie

Veste bună pentru milioane de români

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români![Sursa foto: Pexels.com]

În același timp, Asociația pentru Pensii Administrate Privat a publicat un calcul sigur, realizat pe un caz în care un român încasează salariul mediu pe economie și contribuie la Pilonul II din 2008.

„În cei 15 ani, suma contribuțiilor brute virate în Pilonul II ajunge la 22.406 lei, în timp ce suma acumulată (media tuturor fondurilor) se ridică la 28.305 lei. Diferența o reprezintă un câștig mediu de 5.900 lei, net de toate comisioanele, mai mult decât dublu față de actualizarea contribuțiilor brute doar cu inflația și net superior acumulării prin depozite bancare sau cumpărarea monedei euro”, a

transmis APAPR.

Citește și: Cine beneficiază de voucherele de vacanță în 2023. Care este valoarea acestora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români![Sursa foto: shutterstock]

Pilonul II de pensii private obligatorii a generat un randament mediu anual de 7,16%

Pe toată perioada de funcționare, din 20 mai 2008 până la 31 decembrie 2022, Pilonul II de pensie privată obligatorie a generat un randament mediu anual de 7,16%.

Aceasta se compară cu o rată medie anuală a inflației de 4,19% în aceeași perioadă.

În tot acest timp, fondurile de pensii din Pilonul II au făcut plăți, care au valoarea totală de peste 1,1 miliarde lei către 88.202 de participanți și beneficiari, conform datelor înregistrate de APAPR.

La sfârșitul anului 2022, activele administrate de Pilonul II au ajuns la valoarea de 96,4 miliarde ron, și a fost un adevărat istoric pentru sistem, având în vedere că și contribuția medie a atins maxime istorice.

Pe parcursul a aproape 15 ani de activitate, la Pilonul II au fost transferate contribuții în valoare totală de 79 de miliarde de lei. Diferența dintre valoarea net actuală și suma totală a contribuțiilor, ajustată cu plățile efectuate, reprezintă câștigurile participantului de 18,5 miliarde lei, minus toate comisioanele percepute de administrator.

Preţurile titlurilor de stat românești au pierdut aproape 12% în prima jumătate a anului 2022

În plus, potrivit datelor publicate de Bloomberg, în prima jumătate a anului 2022 prețurile titlurilor de stat românești au pierdut aproape 12%, cotațiile revenind treptat la sfârșitul anului, rezultatul anual fiind -2,7%.

Conform datelor publicate de Bursa de la Bucureşti, indicele BET-XT-TR este mai mic cu aproximativ 20% în perioada ianuarie 2022 – martie 2022, pe fondul izbucnirii războiului din Ucraina, crizei energetice şi temerilor de recesiune globală.

Citește și: Persoanele vor primi 400 de euro. Klaus Iohannis a semnat decretul

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români![Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce venituri are Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies