Vinete pentru iarnă la borcan, rețeta Gabrielei Cristea. „Trebuie să fiarbă la foc foarte mic.”

Vinete pentru iarnă la borcan, rețeta Gabrielei Cristea. „Trebuie să fiarbă la foc foarte mic.”
Vinete pentru iarnă la borcan, rețeta Gabrielei Cristea. „Trebuie să fiarbă la foc foarte mic.”

Gabriela Cristea a dezvăluit cum pune vinetele pe iarnă, la borcan.

Gabriela Cristea, îndrăgita prezentatoare TV, mereu activă pe rețelele de socializare, împarte diferite trucuri în bucătărie, iar de această dată a povestit cum pune vinetele la borcan pentru iarnă. Începe prin a le coace și le lasă de pe o zi pe alta la scurs, iar aceasta are grijă la capace ca ele să fie de fiecare dată noi. Adaugă și sare peste ele și nu le umple până la refuz, deoarece trebuie să aibă loc să fiarbă.

  “Mi-am adus din beci cinci borcane pentru că vreau să le umplu cu vinete. O să vă arăt cum fac eu pentru că mie nu-mi plac vinetele băgate la congelator. Mi se pare că se schimbă gustul și că sunt buretoase. Am găsit metoda asta de a le pune la borcan. De altfel, reciclez toate borcanele și doar cumpăr capace de pe un an pe altul.

Am copt vinetele pe flacără deschisă, le-am curățat și le-am lăsat să se scurgă. Și o să vă arăt cum le păstrez eu pentru iarnă. Am spălat bine borcanele și capacele, am adus vinetele și voi pune sare. Eu prefer la toate conservele sau la toate murăturile să pun sare iodată. Nu trebuia să puneți foarte multă sare. Pun sare peste ele și le amestec, ca să se pătrundă peste tot.
Vinetele pe care le pun la borcan, în momentul în care le scoatem să le gătim, le mai lăsăm să se scurgă într-o sită.  Începem să punem vinetele. Cel mai bine eu mă descurc cu mâna, mai ales că folosesc mănuși. Trebuie să umpleți borcanul, dar să lăsați foarte puțin gol, până la gâtul lui. Trebuie să aibă loc să fiarbă, pentru că le voi pune la bain-marie.”
,
a spus Gabriela Cristea.

Cum fierbe Gabriela Cristea borcanele cu vinetele pentru iarnă

Citește și: Trucul Gabrielei Cristea pentru a alege cele mai bune vinete pentru copt: „Dacă au ca o dungă sau ca un oval pe fund, cu siguranță acelea sunt pline de sâmburi. ”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Care este ingredientul secret al Gabrielei Cristea pentru o friptură la cuptor? „Toate vor da un gust extraordinar de bun.”

Gabriela Cristea a explicat și metodele prin care pot fi borcanele fierte la bain-marie, la cuptor sau direct în oală pe foc și a povestit cum face acest lucru. 

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

„Am pus patru borcane mari și obișnuiesc să le pun așa pentru că este exact o porție, cât să mănânce toată familia. Strângem foarte bine capacele și o să vă arăt că am două variante de a le pune la bain-marie, la cuptor sau să le pun pe foc direct, dar în ambele situații le montez la fel. Iau o oală mai extinsă și nu foarte înaltă și le pun într-un prosop, peste care pun borcanele.

Încerc să nu se lovească borcanele pentru că asta este toată treaba. Ele vor fierbe și dacă se vor lovi unele de celelalte, ele atunci e posibil să se crape. Pun apă până aproape de sus și le punem la fiert la foc foarte foarte mic sau le putem pune la cuptor, la 120-130 de grade. Trebuie să fiarbă la foc foarte mic. Le fierb pentru aproximativ două-trei ore. După, le întoarcem, le punem la căldură împăturite să se răcească și suntem gata. Eu am ales ca de data asta să le fierb pe aragaz, le las las să dea în clocot, după care le dau foc mediu spre mic. Cam așa arată, iar acum mă duc să le pun în pături, pentru a se răci încet. Nu fac cantități foarte mari, iau cam 10 kg, iar din 10 kg îmi ies șase borcane mari, depinde și de vinete.”, a mai spus Gabriela Cristea.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Soacra și cumnata Gabrielei Cristea, verdict în degustarea prăjiturilor. Ce spun acestea despre monoporțiile torturilor? „Așa ceva nu am mai mâncat.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies