Vitamina C şi beneficiile pentru piele. Care sunt cele mai importante ingrediente pentru un ten luminos și pentru tratarea semnelor de îmbătrânire

beneficii vitamina c pentru ten
Beneficiile vitaminei C pentru ten

Vitaminele sunt esențiale pentru echilibrul unui organism sănătos. Cu toate că acestea se pot administra prin comprimate sau putem beneficia de ele prin alimentație, este necesar ca și tenul să primească toate beneficiile vitaminelor.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Iulia Panțuru a explicat de ce este utilă vitamina C pentru piele, dar și cum o putem introduce în rutina noastră de zi cu zi.

Ce este vitamina C?

cea mai buna vitamina c pentru ten
Ce vitamina C recomandă medicul[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 4 Tratamente naturale pentru unghii rezistente, pe care le poți face acasă

Corpul nostru are nevoie de vitamine, pentru a se dezvolta într-un mod cât se poate de sănătos.

Specialistul a explicat de ce este esențial să folosim vitamina C pentru ca tenul nostru să arate ferm, sănătos și luminos.
,,Vitamina C este o substanță extrem de benefică pentru sănătatea corpului în general, dar și a pielii. Din alimentație, ajunge destul de puțin în epiderm. Când o aplicăm pe piele, ne așteptăm la următoarele efecte: în primul rând antioxidant, neutralizează radicalii liberi de oxigen care se formează în urma expunerii la soare, poluare.
În al doilea rând, o folosim pentru stimularea producției de colagen. În al treilea rând, o folosim pentru efectele sale împotriva petelor depigmentare.”
, a explicat doctorul.

Cum folosim vitamina C

ser vitamina c cand se foloseste
Când și cum se folosește vitamina C[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Ce înseamnă hormonul fericirii?

Așa cum pastilele se administrează într-un anumit dozaj, la fel se întâmplă și cu produsele de îngrijire ce conțin vitamine. Așadar, specialistul a mărturisit că trebuie să fim extrem de atenți la cantitatea și concentrația pe care o folosim atunci când utilizăm

,,Atunci când aplicăm vitamina C pe piele, este important să menținem o concentrație între 8-20%. Tot ce este peste 20% devine iritant și nu aduce beneficii suplimentare.

Dacă avem piele sensibilă este bine să ne limităm la maxim 10%. Eficiența vitaminei C se dobândește prin aplicare consecventă, nu prin alegerea unei concentrații foarte mari.”, a precizat medicul specialist.
În funcție de ten, este necesar să adaptăm cantitatea de produs, dar și sortimentul. Doctorul a recomandat ca persoanele cu ten sensibil sa utilizeze produse ce conțin această vitamină, nu ser concentrat doar cu vitamina C.

,,Vitamina C se găsește sub două forme: vitamina C activă, care odată aplicat pe față, funcționează. Se inactivează la radiații ultraviolete, dacă lăsăm capacul desfăcut și sub forma esterilor vitaminei C, care sunt mult mai stabili, însă eficiența este redusă. Dacă avem ten sensibil, nu vom folosi vitamina C pură, ci mai degrabă magneziu ascorbil fosfat.”, a mărturisit specialistul.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Combinarea vitaminei C cu alte produse

sfaturi vitamina c pentru ten
Care sunt sfaturile specialistului[Sursa foto: Freepik]

Pentru un ten impecabil, este necesară o rutină completă, în care introducem atât produse de curățare, de hidratare dar și vitamine. Cu toate acestea, este important să nu combinăm formule puternice pe ten, pentru că pot apărea iritații. Un mare beneficiu al utilizării vitaminei C este aspectul întinerit al pielii, Dar, acest produs nu este potrivit doar pentru persoanele care se confruntă cu ridurile, ci chiar este esențial să folosim această formulă pentru fermitatea pielii.

,,Dacă alegem să o introducem în rutină, ar trebui să o introducem singură prima dată, după ce avem convingerea că rutina curățare-hidratare-SPF este potrivită tipului nostru de ton. Ulterior putem să o combinăm și cu niacinamidă sau cu acid ferulic. Putem să o combinăm cu acid glicolic și să obținem efecte anti-aging mult mai mari. Vom aplica vitamina C dimineața și retinolul seara, sau vom alege pentru seară un ester al vitaminei C. Trebuie aleasă formula chimică potrivită. Pielea nu se manifestă când avem deficit de vitamina C, mai degrabă resimțim nervozitate, iritabilitate, nervozitate.”, a declarat Iulia Panțuru.

Mai mult, această vitamină are proprietăți antioxidante, ce ajută la neutralizarea efectelor dăunătoare provocate de expunerea zi de zi la razele UV, dar și la poluare. Un alt avantaj al folosirii acestei vitamine pentru ten este reducerea hiperpigmentării, dar și a petelor prezente pe ten.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum să îți protejezi părul de efectele dăunătoare ale uscătorului de păr și a plăcii de întins

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies