Waffles cu înghețată de frișcă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Waffles cu înghețată de frișcă.
Rețetă de Waffles cu înghețată de frișcă
Rețeta delicioasă de Waffles cu înghețată de frișcă, absolut minunate, se prepară în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Waffles cu înghețată de frișcă este de o oră
Timp de preparare - o oră
Timp total - 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Waffles cu înghețată de frișcă este pentru 6 persoane
Ingrediente – Waffles cu înghețată de frișcă
ingrediente pentru waffles
- 300 g de făină
- 300 ml de lapte, temperatura camerei
- 200 g de unt topit
- 150 g de zahăr granulat
- 4 ouă, la temperatura camerei
- O esență de vanilie
- Coaja rasă de la o lămâie
- un pliculeț de praf de copt
- fructe, în funcție de preferințe
ingrediente pentru înghețata de frișcă
- 600 ml de frișcă lichidă
- 10 linguri de zahăr granulat
- 600 ml de lapte, la temperatura camerei
- 4 ouă, la temperatura camerei
- 4 linguri de făină
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere. Gospodinele din Moldova știu secretul
Mod de preparare - Waffles cu înghețată de frișcă
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de waffles cu înghețată de frișcă este să începeți prin a prepara înghețata. Așadar, într-o oală de dimensiuni potrivite vom pune jumătate din cantitatea de lapte, la încălzit, dat fiind faptul că avem nevoie de el călduț.
- În ceea ce privește laptele nostru pe care l-am lăsat deoparte, la temperatura camerei, acesta se va amesteca cu ouăle, dar și cu făină, și lăsăm bolul deoparte pentru moment.
- Separat, într-o altă oala de dimensiuni potrivite vom adăuga zahărul și vom pune pe foc mic, astfel încât să se caramelizeze. În momentul în care începem să observăm că zahărul se topește, vom amesteca în el din când în când, moment în care vom mai ridica, tot din când în când, oala de pe foc astfel încât să nu se ardă, proces care se va repeta până în momentul în care observăm că zahărul s-a topit complet. Abia în acel moment vom turna peste laptele pe care l-am pus la încălzit, moment în care vom continua să amestecăm astfel încât zahărul să se dizolve și nu să se întărească. În cazul în care observăm că acesta nu reușește să se dizolve complet, vom mai pune puțin pe foc.
- Bolul în care se află restul de lapte, făina și ouăle, se vor turna într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca mai apoi treptat să adăugăm și toată compoziția de caramel formată sau invers. Întregul amestec se va pune din nou pe aragaz, la foc mic și vor ține până când se va îngroșa, amestecând în el încontinuu. În momentul în care observăm că începe să facă anumite bule deasupra, oprim focul și lăsăm deoparte să se răcească.
- Până când se răcește, vom mixa frișca lichidă astfel încât să se întărească, abia apoi adăugând și crema de caramel pe care am făcut-o, amestecând cu ajutorul unei linguri astfel încât să se omogenizeze împreună. Înghețata noastră de frișcă se va pune într-un recipient, pe care ulterior îl vom introduce la congelator pentru asta timp de câteva ore bune acolo.
- Abia acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea desertului nostru de waffles. Așadar, tot ce trebuie să facem este să separăm ouăle, în 2 boluri separate, astfel încât albușurile să le batem spumă, bol în care am adăugat deja sare, după gust, dar și zahărul granulat, până în momentul în care vom obține o spumă tare.
- Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom bate și gălbenușurile, însă de această dată cu laptele, untul topit, coaja de lămâie, dar și esența de vanilie astfel încât să obținem o compoziție cât mai omogenă cu putință. Abia apoi a venit momentul să adăugăm și făina, dar și pliculețul de praf de copt, ingrediente pe care le vom amesteca până în momentul în care nu vor mai fi cocoloașe.
- Bineînțeles că acum a venit momentul să încorporăm cele 2 compoziții, astfel încât vom turna una peste cealaltă iar cu ajutorul unei spatule, vom începe să le încorporăm ușor ușor.
- Acum vom avea nevoie de aparatul special de goffre, pe care vom pulveriza puțin ulei și vom începe să preparăm desertul nostru, rând pe rând, cu ajutorul unui polonic punând în fiecare formă din compoziția pe care am reparat-o, însă fără să depășim marginile. Pentru ca acestea să fie cât mai pufoase cu putință, le vom coace timp de aproximativ 5 minute. Procesul se repetă, până în momentul în care toată compoziția a fost consumată.
- În acest moment, rețeta de astăzi este gata de servit, gofrele le putem savura alături de înghețată de frișcă, dar și câteva fructe presărate deasupra. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Negresă cu budincă de banane la pahar. Un deșert dietetic foarte ușor de preparat!