Waffles cu înghețată de frișcă. Un mic dejun perfect, cu înghețată absolut răcoritoare!

retete de prajituri de casa

Waffles cu înghețată de frișcă

Waffles cu înghețată de frișcă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Waffles cu înghețată de frișcă.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Waffles cu înghețată de frișcă, preparate așa cum se cuvine.  

 

Rețetă de Waffles cu înghețată de frișcă

Rețeta delicioasă de Waffles cu înghețată de frișcă, absolut minunate, se prepară în doar 10 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Waffles cu înghețată de frișcă este de o oră 

Timp de preparare - o oră 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta de Waffles cu înghețată de frișcă este pentru 6 persoane 

retete de gustare
Waffles cu înghețată de frișcă[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Waffles cu înghețată de frișcă

ingrediente pentru waffles 

  • 300 g de făină 
  • 300 ml de lapte, temperatura camerei 
  • 200 g de unt topit 
  • 150 g de zahăr granulat 
  • 4 ouă, la temperatura camerei 
  • O esență de vanilie 
  • Coaja rasă de la o lămâie 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • fructe, în funcție de preferințe 

ingrediente pentru înghețata de frișcă 

  • 600 ml de frișcă lichidă 
  • 10 linguri de zahăr granulat 
  • 600 ml de lapte, la temperatura camerei 
  • 4 ouă, la temperatura camerei 
  • 4 linguri de făină 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

retete pentru desert
Waffles cu înghețată de frișcă[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere. Gospodinele din Moldova știu secretul

Mod de preparare - Waffles cu înghețată de frișcă

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de waffles cu înghețată de frișcă este să începeți prin a prepara înghețata. Așadar, într-o oală de dimensiuni potrivite vom pune jumătate din cantitatea de lapte, la încălzit, dat fiind faptul că avem nevoie de el călduț.
    Cealaltă jumătate din cantitatea de lapte, o vom lăsa deoparte pentru moment. 
  2. În ceea ce privește laptele nostru pe care l-am lăsat deoparte, la temperatura camerei, acesta se va amesteca cu ouăle, dar și cu făină, și lăsăm bolul deoparte pentru moment. 
  3. Separat, într-o altă oala de dimensiuni potrivite vom adăuga zahărul și vom pune pe foc mic, astfel încât să se caramelizeze. În momentul în care începem să observăm că zahărul se topește, vom amesteca în el din când în când, moment în care vom mai ridica, tot din când în când, oala de
    pe foc astfel încât să nu se ardă, proces care se va repeta până în momentul în care observăm că zahărul s-a topit complet. Abia în acel moment vom turna peste laptele pe care l-am pus la încălzit, moment în care vom continua să amestecăm astfel încât zahărul să se dizolve și nu să se întărească. În cazul în care observăm că acesta nu reușește să se dizolve complet, vom mai pune puțin pe foc. 
  4. Bolul în care se află restul de lapte, făina și ouăle, se vor turna într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca mai apoi treptat să adăugăm și toată compoziția de caramel formată sau invers. Întregul amestec se va pune din nou pe aragaz, la foc mic și vor ține până când se va îngroșa, amestecând în el încontinuu. În momentul în care observăm că începe să facă anumite bule deasupra, oprim focul și lăsăm deoparte să se răcească. 
  5. Până când se răcește, vom mixa frișca lichidă astfel încât să se întărească, abia apoi adăugând și crema de caramel pe care am făcut-o, amestecând cu ajutorul unei linguri astfel încât să se omogenizeze împreună. Înghețata noastră de frișcă se va pune într-un recipient, pe care ulterior îl vom introduce la congelator pentru asta timp de câteva ore bune acolo. 
  6. Abia acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea desertului nostru de waffles. Așadar, tot ce trebuie să facem este să separăm ouăle, în 2 boluri separate, astfel încât albușurile să le batem spumă, bol în care am adăugat deja sare, după gust, dar și zahărul granulat, până în momentul în care vom obține o spumă tare. 
  7. Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom bate și gălbenușurile, însă de această dată cu laptele, untul topit, coaja de lămâie, dar și esența de vanilie astfel încât să obținem o compoziție cât mai omogenă cu putință. Abia apoi a venit momentul să adăugăm și făina, dar și pliculețul de praf de copt, ingrediente pe care le vom amesteca până în momentul în care nu vor mai fi cocoloașe. 
  8. Bineînțeles că acum a venit momentul să încorporăm cele 2 compoziții, astfel încât vom turna una peste cealaltă iar cu ajutorul unei spatule, vom începe să le încorporăm ușor ușor.  
  9. Acum vom avea nevoie de aparatul special de goffre, pe care vom pulveriza puțin ulei și vom începe să preparăm desertul nostru, rând pe rând, cu ajutorul unui polonic punând în fiecare formă din compoziția pe care am reparat-o, însă fără să depășim marginile. Pentru ca acestea să fie cât mai pufoase cu putință, le vom coace timp de aproximativ 5 minute. Procesul se repetă, până în momentul în care toată compoziția a fost consumată.
  10. În acest moment, rețeta de astăzi este gata de servit, gofrele le putem savura alături de înghețată de frișcă, dar și câteva fructe presărate deasupra. Poftă bună!

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

inghetata de casa
Waffles cu înghețată de frișcă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Negresă cu budincă de banane la pahar. Un deșert dietetic foarte ușor de preparat!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi. Un meniu potrivit pentru invitați!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies