Zacusca de vinete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Zacuscă de vinete.
Rețetă de Zacuscă de vinete
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Timp de preparare - o oră
Timp total - 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta este pentru 6 persoane
Citește și: Mille-feuille cu ciocolată. Arată mai ceva ca la cofetărie!
Citește și: Friptură de vită și spanac. O adevărată delicatesă, exact ca la restaurant!
Ingrediente
- 4 kg de vinete
- 3 kg de ardei roșii, fie capia sau grași
- 2 kg de ceapă
- 2 L de bulion de roșii, nu pastă
- 1 L de ulei
- 5 foi de dafin
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate
mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- In primul și în primul rând, pentru această delicioasă rețetă, vom începe prin a coace vinetele pe grătar sau pe plită, în funcție de preferințe, însă nu înainte de a-l înțepa din loc în loc. Vinetele se coc de jur împrejur până când observăm că, coaja începe să se carbonizeze din loc în loc, iar miezul este moale.
- În continuare, același procedeu îl vom pune în aplicare și în ceea ce privește ardeii, pe care îi vom coace pe grătar sau pe plită, în funcție de preferințe, iar odată ce aceștia sunt copți pe toate părțile și observăm carbonizarea de jur împrejur, îi vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari și îi vom acoperi cu un capac. Ardeii se lasă în bol până în momentul în care se răcesc și îi putem atinge, pentru ca ulterior să îi decojim, dar să îndepărtăm și cotorul și semințele.
- În ceea ce privește lichidul rămas de la vinete, acesta se va arunca pentru că este foarte amar, însă în ceea ce privește lichidul rămas de la ardei, acesta este dulce, motiv pentru care îl putem adăuga în rețeta noastră. După ce ardeii s-au răcit complet îi vom da prin mașina de tocat, direct într-un bol, iar vinetele odată ce s-au scurs de lichid se vor toca mărunt cu un cuțit de lemn sau de ceramică.
- Acum ne vom ocupa și de ceapă, pe care o vom curăța o vom spăla foarte bine și o vom tăia în sferturi iar ulterior o vom da și pe aceasta prin mașina de tocat, adăugând-o într-un alt bol separat.
- Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari care vom adăuga uleiul, și așteptăm să se încingă la foc potrivit. Abia în momentul în care s-au încins vom adăuga și ceapa pe care am dat-o prin mașină, moment în care vom reduce focul la mic iar ulterior vom condimenta cu sare, după gust, iar ceapa se va mai găti pentru aproximativ 10 minute timp în care vom amesteca din când în când cu o lingură mare de lemn.
- După acest interval de timp vom adăuga și ardeii copți, vom amesteca bine cu lingura și așteptăm să dea în clocot. În momentul în care observăm că ceapa și ardeii s-au omogenizat așa cum ne dorim, vom adăuga și vinetele și mai amestecăm bine cu lingura de lemn, tot pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze așa cum trebuie, iar la scurt timp după ce s-au omogenizat și vinetele în întreaga compoziție, vom adăuga și bulionul, foile de dafin, și vom condimenta cu piper negru măcinat, după gust. Amestecăm bine de tot cu lingura de lemn iar apoi treptat vom reduce focul și vom acoperi oala cu un capac, însă nu complet. Vom lăsa zacusca pe foc să fiarbă timp de aproximativ o oră, la foc mic, amestecând din când în când, la fiecare 10 minute.
- În momentul în care observăm că zacusca are o consistență omogena, asemănătoare cu o pastă, o mai potrivim cu sare și piper negru măcinat după gust, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.