Zacuscă de vinete. Una dintre cele mai ușoare rețete!

zacusca de vinete
Zacuscă de vinete

Zacusca de vinete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Zacuscă de vinete.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Zacuscă de vinete, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Zacuscă de vinete 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră 

Timp de preparare - o oră 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta este pentru 6 persoane 

Citește și: Mille-feuille cu ciocolată. Arată mai ceva ca la cofetărie!

retete de produse de post
Zacuscă de vinete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Friptură de vită și spanac. O adevărată delicatesă, exact ca la restaurant!

Ingrediente  

  •  4 kg de vinete 
  • 3 kg de ardei roșii, fie capia sau grași 
  • 2 kg de ceapă 
  • 2 L de bulion de roșii, nu pastă 
  • 1 L de ulei 
  • 5 foi de dafin 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate

mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

retete de platouri
Zacuscă de vinete[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. In primul și în primul rând, pentru această delicioasă rețetă, vom începe prin a coace vinetele pe grătar sau pe plită, în funcție de preferințe, însă nu înainte de a-l înțepa din loc în loc. Vinetele se coc de jur împrejur până când observăm că, coaja începe să se carbonizeze din loc în loc, iar miezul este moale.
    Atunci este momentul să le scoatem de pe grătar și să le curățăm cu ajutorul unei linguri. Imediat ce am scobit toate vinetele de coajă, le vom așeza într-o strecurătoare și le vom scurge bine de lichidul rămas în acestea. 
  2. În continuare, același procedeu îl vom pune în aplicare și în ceea ce privește ardeii, pe care îi vom coace pe grătar sau pe plită, în funcție de preferințe, iar odată ce aceștia sunt copți pe toate părțile și observăm carbonizarea de jur împrejur, îi vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari și îi vom acoperi cu
    un capac. Ardeii se lasă în bol până în momentul în care se răcesc și îi putem atinge, pentru ca ulterior să îi decojim, dar să îndepărtăm și cotorul și semințele. 
  3. În ceea ce privește lichidul rămas de la vinete, acesta se va arunca pentru că este foarte amar, însă în ceea ce privește lichidul rămas de la ardei, acesta este dulce, motiv pentru care îl putem adăuga în rețeta noastră. După ce ardeii s-au răcit complet îi vom da prin mașina de tocat, direct într-un bol, iar vinetele odată ce s-au scurs de lichid se vor toca mărunt cu un cuțit de lemn sau de ceramică. 
  4. Acum ne vom ocupa și de ceapă, pe care o vom curăța o vom spăla foarte bine și o vom tăia în sferturi iar ulterior o vom da și pe aceasta prin mașina de tocat, adăugând-o într-un alt bol separat. 
  5. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari care vom adăuga uleiul, și așteptăm să se încingă la foc potrivit. Abia în momentul în care s-au încins vom adăuga și ceapa pe care am dat-o prin mașină, moment în care vom reduce focul la mic iar ulterior vom condimenta cu sare, după gust, iar ceapa se va mai găti pentru aproximativ 10 minute timp în care vom amesteca din când în când cu o lingură mare de lemn. 
  6. După acest interval de timp vom adăuga și ardeii copți, vom amesteca bine cu lingura și așteptăm să dea în clocot. În momentul în care observăm că ceapa și ardeii s-au omogenizat așa cum ne dorim, vom adăuga și vinetele și mai amestecăm bine cu lingura de lemn, tot pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze așa cum trebuie, iar la scurt timp după ce s-au omogenizat și vinetele în întreaga compoziție, vom adăuga și bulionul, foile de dafin, și vom condimenta cu piper negru măcinat, după gust. Amestecăm bine de tot cu lingura de lemn iar apoi treptat vom reduce focul și vom acoperi oala cu un capac, însă nu complet. Vom lăsa zacusca pe foc să fiarbă timp de aproximativ o oră, la foc mic, amestecând din când în când, la fiecare 10 minute. 
  7. În momentul în care observăm că zacusca are o consistență omogena, asemănătoare cu o pastă, o mai potrivim cu sare și piper negru măcinat după gust, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Zacuscă de vinete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Spaghete cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi. Deliciul Italiei în propria bucătărie!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare penibil să te pozezi cum ești accidentată”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies