10 mituri despre cancerul la sân pe care medicii le aud frecvent

10 mituri despre cancerul la sân pe care medicii le aud frecvent
10 mituri despre cancerul la sân pe care medicii le aud frecvent

Miturile despre cancerul la san nu fac altceva decat sa creeze griji inutile si sa induca femeile in eroare.

Mit 8. Cand mamografia arata rezultate bune, nu mai trebuie sa imi fac griji cu privire la aceasta boala.

Desi mamografia poate detecta un numar vast de forme de cancer mamar, rezultatele favorabile repetate nu inseamna ca esti ferita pentru totdeauna de risc. Femeile trebuie sa mearga anual la medicul senolog pentru mamografie, care va compara rezultatele si va identifica eventualele schimbari. Daca intre cele doua controale de rutina simti o modificare la nivelul sanilor, trebuie sa te prezinti neaparat la control si sa nu lasi problemele sa se amplifice.

Mit 9. Voi avea cancer mamar pentru ca rezultatele analizelor arata modificari ale genelor BRCA1 si BRCA2.

Nu orice femeie care are modificari ale genelor BRCA1 si BRCA2 va dezvolta cancer mamar sau cancer ovarian, insa riscul femeilor care au mostenit astfel de gene este de 5 ori mai mare in comparatie cu riscul populatiei generale. De asemenea, nu orice cancer dezvoltat in astfel de familii sunt asociate cu aceste mutatii.

In cazul in care s-au descoperit aceste gene in ADN-ul tau, exista mai multe masuri pe care le poti lua pentru a reduce riscul.

Citeste si: S-a căsătorit cu un bărbat cu 30 de ani mai bătrân ca ea. Marea problemă cu care se confruntă acum cuplul

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Mit 10. Investigatiile suplimentare dupa ecografie sau mamografie inseamna ca sunt bolnava de cancer la san.

Daca medicul iti recomanda investigatii suplimentare dupa efectuarea unei ecografii la san sau mamografii, inseamna ca vrea sa elimine orice neclaritate si sa se asigure ca formatiunea descoperita nu iti pune in pericol sanatatea. Chiar daca urmezi aceste controale suplimentare, s-ar putea sa afli ca era, de exemplu, doar un chist benign, dar medicul are datoria de a evalua corect ceea ce observa in timpul investigatiilor senologice.

Medicii senologi atrag atentia asupra faptului ca progresele facute in diagnosticarea si tratamentul acestei afectiuni au dus la scaderea mortalitatii prin cancer mamar. De exemplu, de cand mamografia a fost introdusa ca metoda de screening, rata mortalitatii cauzata de cancerul la san a scazut cu 30%. De aceea, medicii recomanda fiecarei femei sa urmeze un program personalizat de preventie, prin care sa controleze regulat starea ei de sanatate si sa intervina rapid in cazul unor probleme medicale.

sursa: contraboli.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Gabi Rîpan, ucisă într-un accident produs de un şofer drogat! Avea numai 20 de ani

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies