Se spune - si pe drept cuvant - ca propolisul este unul dintre cele mai puternice medicamente oferite de natura.
8. Bataturi si cheratite- inainte de culcare, imbibi o bucata de vata in tinctura de propolis si o asezi pe locul dureros. Ziua, poti folosi alifia de propolis cu sapun sau cu salicilat. Atentie! Cheratitele raman inca dureroase zile intregi!
Citeste si: Astenia de primavara. Top cele mai bune remedii naturale ca sa o combati. Variante de MENIU zilnic
15 BOLI pe care le POȚI VINDECA cu tinctură de PROPOLIS
9. Afectiuni ale pielii- se freaca zonele afectate (daca e suportat alcoolul) cu tinctura de propolis. Daca alcoolul nu e suportat, trebuie amestecat propolisul intr-o crema.
10. TBC pulmonar- cate 30 de picaturi de 3 ori pe zi si inhalatii de doua ori pe saptamana. Pentru inhalatie, la 250 ml de apa fierbinte adaugam 100 picaturi de tinctura
11. Boli micotice intre degete- locurile afectate sunt unse cu tinctura.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Ghid pentru parinti: Cum alegi cele mai sanatoase alimente pentru copii
12. Dureri de stomac- 50 picaturi in 100 ml de apa. Se recomanda si in cazul parazitozelor intestinale, de doua ori pe zi, pe stomacul gol.
13. Dureri de masele- pune vata imbibata in tinctura pe locul dureros. Propolisul curat pus pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia.
14. Tinctura se mai poate folosi si in cazul ranilor vechi. Rana trebuie spalata cu extractie de lipan, apoi se unge de mai multe ori cu tinctura de propolis.
15. Tinctura se foloseste si in cazul arsurilor de gradul I. Rana trebuie unsa de mai multe ori cu tinctura. In aceste cazuri nu se vor forma vezicule.
Citeste si: Te doare spatele? Diabetul are acest simptom, conform unui nou studiu recent
sursa: antenasatelor.ro